Olcsó, de meghatározó játékosokat keres a Ferencváros

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2011.01.10. 14:11
null
Az idei első labdás tréningre készülődnek a Ferencváros játékosai (Fotó: Szabó Péter Ádám)
Ma délelőtt megtartotta első edzését a Ferencváros labdarúgócsapata: a nap konditermi edzéssel és erőnléti felméréssel kezdődött, majd labdás gyakorlás és egymás közötti játék szerepelt a programban. Új futballista egyelőre nem csatlakozott a csapathoz.

A Ferencváros labdarúgócsapata ma délelőtt konditermi edzéssel kezdte meg a téli felkészülést.

Az erősítő gyakorlatok után rövid labdás edzés és egymás közötti játék szerepelt a programban. A jó hangulatú első tréningen látszólag Rósa Dénes élvezte leginkább a játékot, aki két gólt is akrobatikus mozdulattal szerzett (előbb félollózva, majd ollózva talált a kapuba).  

Új játékos egyelőre nem csatlakozott a kerethez, de várható, hogy az elkövetkező időszakban többen is érkeznek a zöld-fehérekhez.

„Két-három játékos szerződtetése várható, konkrét neveket egyelőre nem tudok mondani, de az biztos, hogy csak olyan labdarúgók jönnek, akik azonnal bevethetők, és a kezdőcsapatba tudnak kerülni. A keret jelentős átalakítására nincs lehetőségünk, de az őszi tapasztalatok alapján nincs is rá szükség" – mondta az első tréninget követően a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Prukner László szakmai igazgató, aki hozzátette: úgy érzi, játékosai jó állapotban tértek vissza a téli szabadságról, a szünetben elvégezték azokat a feladatokat, amelyeket a szakmai stáb előírt a számukra.

Ahogy arról már beszámoltunk, Igor Pisanjuk, Sam Stockley, Iani Martín Verón, Frank Danquah, Iván García Labrado és Nagy Patrik is távozik az együttestől, míg Prukner megerősítette azt az információnkat, hogy Adriano kölcsönben Brazíliában folytatja pályafutását.

Az argentin Matías Roberto Birge érkezéséről a múlt héten számolt be az argentin Diario Hoy című lap, de Prukner László egyelőre nem tud arról, hogy a középpályás csatlakozna a csapathoz.

Bár a szakember nem beszélt nevekről és konkrét posztokról, a Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy Nikola Jakimovszki és Pölöskey Péter Szolnokra kerülhet kölcsönbe, utóbbi ma már ott is edzett, de Liban Abdit, Fitos Lászlót, Szrdjan Sztanicsot és Kulcsár Dávidot is kölcsönadhatja a klub (Kulcsár iránt a Vasas érdeklődik).

Információink szerint elsősorban támadó poszton tervez erősítéseket a szakvezetés. A Ferencvárossal korábban hírbe hozott Lázok János (Vasas) és Oláh Lóránt (Kaposvár) megszerzésére viszont nem sok esély van, mert értük jelentős átigazolási díjat kellene fizetnie a zöld-fehéreknek, és erre – ahogy azt Prukner már többször is hangsúlyozta – nincs lehetőségük. Ezért valószínűleg külföldi, szabadon igazolható játékosok jöhetnek szóba.   

A Ferencváros január 15-én a szegedi teremtornán szerepel, addig itthon készül, utána viszont Erdélybe, Szovátára utazik a csapat. Ezenkívül a tervek között szerepel egy februári, külföldi edzőtábor is, de ezzel kapcsolatban még nem született végleges döntés.

NSO TV: EDZÉSBESZÁMOLÓ A FERENCVÁROS ELSŐ TRÉNINGJÉRŐL
    

JÖTTEK–MENTEK

Érkezett:

 

Távozott:  Igor Pisanjuk (kanadai-ukrán, ?), Sam Stockley (angol, ?), Iani Martín Verón (argentin, ?), Frank Danquah (holland, ?), Iván García Labrado (spanyol, ?), Nagy Patrik (magyar, Rapid Wien – Ausztria, kölcsönből vissza), Adriano Alves dos Santos (brazil, Oeste – Brazília, kölcsönbe)

 

Akivel tárgyalnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik