Nyíregyháza: megjött Csányi levele; Törtei vállalja - meglesznek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 09:21
null
Mátyus János úgy érzi, meglehetősen kilátástalan a helyzete a szombati, paksi meccs előtt (Fotó: Facebook/Nyíregyháza Spartacus)
Az NSO a héten már többször foglalkozott a Paks–Nyíregyháza mérkőzés kapcsán kialakult helyzettel. Mátyus János vezetőedző a Nemzeti Sportnak adott interjúban szakmai szempontból próbálta értékelni a kialakult szituációt, míg a vezetőség részéről Brekk Jánost a legfrissebb fejleményekről kérdeztük.

 

MEGJÖTT CSÁNYI SÁNDOR VÁLASZA – „A KÖR BEZÁRULT”
„Vége. A kör bezárult, nincs több jogi lehetőségünk. Az MLSZ-nek, egész pontosan a főtitkárnak és Csányi Sándor elnök úrnak írtunk egy levelet, amire megjött a válasz. Csányi Sándor azt írja, nagyon sajnálja, hogy decemberben elmaradt a mérkőzés, de a versenybizottság jó döntést hozott, az egyenlőség elvét szem előtt tartva ezen nem lehet változtatni. Az elnök úr egyúttal reméli, a fair play szellemében zajlik majd a találkozó. A döntéssel nem értünk egyet, de most már előre kell tekintenünk, készülünk a mérkőzésre" – nyilatkozta csütörtökön reggel Brekk János a nyíregyházi vezetőség részéről a Nemzeti Sport Online-nak.


„Annyi változás történt, hogy Törtei Tamás jelezte, combsérülése – izomgyulladása van – ellenére vállalja a játékot. Most Mátyus Jánosnak kell eldöntenie, hogy megkockáztatva egy súlyosabb sérülést, pályára küldi-e a játékost. Most úgy állunk, hogy a mezőnyben rendelkezésre áll Fodor Ferenc, Koller Krisztián, Rubus Tamás, Zoran Kosztics, Pákolicz Dávid, Szokol Zsolt, Pekár László, Törtei Tamás és két ifjúsági játékos, Bagi Ákos, illetve Markovics Dávid. Velük együtt lesz tíz mezőnyjátékosunk. Nevezni tudunk továbbá három kapust (Balogh Jánost, Volodimir Ovszijenkót, Hrabina Alexet) és az ifiből még Vámos Márkot. Utóbbinak azonban éppen ma lett volna a vállműtétje, mert rendszeresen kiugrik a válla, a jelenlegi helyzetben azonban ő is jön velünk, leül a kispadra" – tette hozzá a sportvezető.

Leltározzunk egy kicsit: hány bevethető futballistája lesz Pakson?
– Kilenc mezőnyjátékos és három kapus. (– Azóta annyit változott a helyzet, hogy Törtei Tamás sérülése ellenére vállalja a játékot, erről keretes írásunkban olvashat – a szerk.)

– Akad a szakmai stábban egy harmincnégyszeres válogatott, jó karban lévő korábbi bal oldali védő is. A saját maga csapatba állításán nem gondolkodott el?
– Esküszöm, játszanék, de tavaly ilyenkor igazoltam a BLASZ első osztályban szereplő Ferencvárosi FC-hez, így ha most engem megszerezne a Spartacus, ugyanúgy nem léphetnék pályára, mint a télen szerződtetett nyolc új futballistánk. Ezt elszúrtam, sajnos.

– Úgy tűnt, önök sem vették komolyan, hogy február huszonegyedikén meccset kell játszaniuk, annak ellenére sem, hogy a szövetség három hónapja kiírta ezt az időpontot. Legalábbis erre utal, hogy ezen a héten szerdára és szombatra is edzőmeccset terveztek.
– Nézze, mi december hatodikán ott voltunk Pakson, készen álltunk arra, hogy meccset játsszunk, nem miattunk maradt el a találkozó, hiszen nem locsoltuk fel a pályát. Indultunk bemelegíteni, amikor szóltak, hogy a pálya játékra alkalmatlan, és hozzátették, majd találnak olyan időpontot, amely mindkét félnek megfelel, és talán az időjárás sem veszélyezteti a meccs lejátszását. Most meg azzal jönnek, miért kellett nekünk annyi játékost elengednünk! Senki sem gondolhatja komolyan, hogy egyetlen kilencven perc kedvéért bárkit is megtartottunk és fizettünk volna. Vagy ha a paksi meccs után teszünk valakit is szabadlistára, az egyetlen nap alatt talált volna magának csapatot? Olyan ötletekkel is szembesültünk, hogy hívjuk vissza azokat a futballistákat, akiket elengedtünk, de még nincs új klubjuk. Ezek komolytalan felvetések. Mint ahogy az egész ügy az, nem is kívánok többet beszélni róla.

A SZAKEMBERREL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT, AMELYBEN BŐVEBBEN IS BESZÉL ARRÓL A LEHETŐSÉGRŐL, HOGY AZ EGYIK KAPUSA A MEZŐNYBEN KAPHAT SZEREPET, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN.

NB I, A 17. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
2015. február 21., szombat
15.00
Paks–Nyíregyháza Spartacus
Vezeti: Iványi Zoltán
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Zurab Arziani (grúz, Szahalin Juzsno-Szahalinszk – Oroszország), Dato Darcimelija (grúz, FK Szevasztopol II – Ukrajna), Juraj Halenár (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Deniss Ivanovs (lett, FK Liepaja – Lettország), Mihael Kovacevic (svájci-horvát, szabadon igazolható volt, legutóbb Beroe Sztara Zagora – Bulgária), L’Imam Seydi (francia, DVSC), Igor Zofcák (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: Bosnjak Predrag (FTC)
Kölcsönből visszatérők: Dajka László (Nyírbátor), Perger Géza Bence (Balmazújváros), Reznek Donát (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:

Távozók: Huszák Tamás (Soroksár), Jánvári Gábor (Haladás), Molnár Marcell (Siófok), Patály János (Diósd), Póti Krisztián, Sándor István (Soroksár), Spitzmüller István (Békéscsaba), Borisz Zsivanovics (szerb)
Kölcsönbe távozók: Bajzát Péter (Mezőkövesd), Gengeliczki Gergő (Mezőkövesd), Reznek Donát (Cigánd)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Nagy Zoltán (DVSC, onnan Kecskemét), Szécsi Márk (DVSC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik