HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.10.20 16:18 Frissítve: 2015.03.21 01:47

Nyíregyháza: Csábi lemondott, Mátyus veszi át a csapatot

A Nyíregyháza NB I-es labdarúgócsapata hétfőn a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Csábi József vezetőedző lemondott, és a csapat irányítását Mátyus János veszi át.

HIRDETÉS
Balra az érkező Mátyus János, jobbra a távozó Csábi József (NS-montázs)

 

A Puskás Akadémiától a hét végén elszenvedett vereség után Csábi József felajánlotta a lemondását, és a vezetőség elfogadta azt.

„A mérkőzés másnapján találkoztam Révész Bálint tulajdonossal, és beszéltünk a miértről, hétfőn délelőtt pedig a hogyan továbbról – idézi a távozó Csábi Józsefet a nyiregyhazaspartacus.hu.
 – Úgy éreztem, a Szpari érdekében most az a legjobb döntés, ha távozok a posztomról. Hosszú távra terveztem Nyíregyházán, de rövid távon most ezzel teszek a legjobbat a klubnak. Biztos vagyok abban, hogy ez a csapat eléri céljait. Amikor ideérkeztem, jól indultunk. A terveknek megfelelően alakult a csapatépítés, de a sérülések miatt megfogyatkoztunk. Az elmúlt hetekben már a saját elveimet is fel kellett rúgni az összeállításnál, és nem tudtam saját magam lenni. A jövőben is szurkolni fogok a csapatnak, mert nagyon jó közegbe kerültem a Spartacusnál, ahol jó gondolkodású, tenni akaró vezetőket ismertem meg. Köszönöm nekik a lehetőséget, hogy rám bízták a csapatot, sok sikert kívánok nekik a folytatásban. A szurkolóknak is köszönöm a támogatást, egy különleges közeg a nyíregyházi, hiszen végig kitartanak a csapat mellett és folyamatosan buzdítottak bennünket. Köszönöm nekik."

A csapat irányítását Mátyus János veszi át. A trénerrel – aki szeptember 4-én állt fel a szintén élvonalbeli Lombard Pápa kispadjáról – hétfőn szóban megállapodtak a vezetők.

„Meglepően fogadtam a megkeresést, mert bár gyengébben szerepelt a Nyíregyháza a vártnál, minden mérkőzésen megvolt a pontszerzési esélye – fogalmazott Mátyus János. – Nem hittem volna, hogy Csábi József ilyen korán távozik. Annak örülök, hogy rám gondoltak a vezetők, nagy terveim vannak, és már nagyon várom az első bajnokit. Amikor a Pápa edzőjeként egymás mellett ültünk Nyíregyházán néhány hete a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, nem gondoltam volna, hogy én váltom Csábi Józsefet. Ma megnézem a stáb munkáját, a tervek szerint pedig kedden már én tartom az edzést. A legfontosabb teendőm most az, hogy mentálisan felrázzam a csapatot, mert tudom, hogy milyen állapotban van az együttes, és eredményes lehet. Ezt a Pápa edzőjeként saját bőrömön is tapasztaltam."

 EDZŐVÁLTÁSOK A 2014–2015-ÖS SZEZONBAN
2014. szeptember 4.
Mátyus János (Lombard Pápa) lemondott – ideiglenesen Kovács László kapusedző irányít
2014. október 6. Pietro Vierchowod (Budapest Honvéd) – ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós irányít
2014. október 20.
Csábi József (Nyíregyháza) – Mátyus János

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

HIRDETÉS
HIRDETÉS