HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.10.20 16:18 Frissítve: 2015.03.21 01:47

Nyíregyháza: Csábi lemondott, Mátyus veszi át a csapatot

A Nyíregyháza NB I-es labdarúgócsapata hétfőn a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Csábi József vezetőedző lemondott, és a csapat irányítását Mátyus János veszi át.

Balra az érkező Mátyus János, jobbra a távozó Csábi József (NS-montázs)

 

A Puskás Akadémiától a hét végén elszenvedett vereség után Csábi József felajánlotta a lemondását, és a vezetőség elfogadta azt.

„A mérkőzés másnapján találkoztam Révész Bálint tulajdonossal, és beszéltünk a miértről, hétfőn délelőtt pedig a hogyan továbbról – idézi a távozó Csábi Józsefet a nyiregyhazaspartacus.hu.
 – Úgy éreztem, a Szpari érdekében most az a legjobb döntés, ha távozok a posztomról. Hosszú távra terveztem Nyíregyházán, de rövid távon most ezzel teszek a legjobbat a klubnak. Biztos vagyok abban, hogy ez a csapat eléri céljait. Amikor ideérkeztem, jól indultunk. A terveknek megfelelően alakult a csapatépítés, de a sérülések miatt megfogyatkoztunk. Az elmúlt hetekben már a saját elveimet is fel kellett rúgni az összeállításnál, és nem tudtam saját magam lenni. A jövőben is szurkolni fogok a csapatnak, mert nagyon jó közegbe kerültem a Spartacusnál, ahol jó gondolkodású, tenni akaró vezetőket ismertem meg. Köszönöm nekik a lehetőséget, hogy rám bízták a csapatot, sok sikert kívánok nekik a folytatásban. A szurkolóknak is köszönöm a támogatást, egy különleges közeg a nyíregyházi, hiszen végig kitartanak a csapat mellett és folyamatosan buzdítottak bennünket. Köszönöm nekik."

A csapat irányítását Mátyus János veszi át. A trénerrel – aki szeptember 4-én állt fel a szintén élvonalbeli Lombard Pápa kispadjáról – hétfőn szóban megállapodtak a vezetők.

„Meglepően fogadtam a megkeresést, mert bár gyengébben szerepelt a Nyíregyháza a vártnál, minden mérkőzésen megvolt a pontszerzési esélye – fogalmazott Mátyus János. – Nem hittem volna, hogy Csábi József ilyen korán távozik. Annak örülök, hogy rám gondoltak a vezetők, nagy terveim vannak, és már nagyon várom az első bajnokit. Amikor a Pápa edzőjeként egymás mellett ültünk Nyíregyházán néhány hete a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, nem gondoltam volna, hogy én váltom Csábi Józsefet. Ma megnézem a stáb munkáját, a tervek szerint pedig kedden már én tartom az edzést. A legfontosabb teendőm most az, hogy mentálisan felrázzam a csapatot, mert tudom, hogy milyen állapotban van az együttes, és eredményes lehet. Ezt a Pápa edzőjeként saját bőrömön is tapasztaltam."

 EDZŐVÁLTÁSOK A 2014–2015-ÖS SZEZONBAN
2014. szeptember 4.
Mátyus János (Lombard Pápa) lemondott – ideiglenesen Kovács László kapusedző irányít
2014. október 6. Pietro Vierchowod (Budapest Honvéd) – ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós irányít
2014. október 20.
Csábi József (Nyíregyháza) – Mátyus János

 

2019.01.22 23:03:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.22 03:49:10

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az észt bajnokság kevésbé színvonalas, mint a magyar, itt nyilván nehezebb dolgom lesz.”

2019.01.21 10:54:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban alakult meg az első szervezett magyar szurkolói csoport, a ferencvárosi B-közép.

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.

2019.01.20 14:31:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Negyedik törökországi felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Ferencváros.