Nemzetisport.hu 2012.04.24 09:35 Frissítve: 2014.07.09 01:16

Nyerges: Bűnhődjön, aki valóban eladta a becsületét

A jelek szerint vége a karrierjének. Nyerges Krisztián azonban, akit egykoron kiugró tehetségnek tartottak Angyalföldön, és a Vasas után évekig a REAC-ban futballozott, még bízik a visszatérésben. Bízik abban, hogy kiderül az ártatlansága. Tudniillik őt is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a fogadási csalásokkal kapcsolatban.

 

Nyerges Krisztián biztos benne,
hogy kiderül az ártatlansága
(Fotó: Németh Ferenc – archív)

– Bűnös vagy áldozat?
– A jó fiúk közé tartozom ebben a történetben – mondta Nyerges Krisztián a Nemzeti Sportnak. – És ez most nem magyarázkodás, hanem tény. Nem csináltam semmit, nem kaptam pénzt, nem fogadtam, nem lőttem öngólt, és nem csaptam be senkit.

– Ez mind-mind nagyon szép, ahogy így elsorolta. A rendőrök valamiért mégiscsak karon fogták, és besétáltak önnel a kapitányságra, ahol hosszasan kihallgatták, majd meggyanúsították.
– A történet teljesen abszurd. Azt elismerem, hogy én is gyanúsított vagyok, csakhogy olyasmivel vádolnak, amihez semmi közöm. A Honvéd–REAC Ligakupa-meccs kapcsán kerültem úgymond a rendőrség látókörébe. A kispestiek öt nullára győztek ellenünk, és én azon a mérkőzésen nem is játszottam. Ott ültem a lelátón.

– Azért ez nem kizáró ok a csalásra...
– Lehet, csakhogy én a lelátóról viszonylag nehezen tudtam volna befolyásolni a találkozó végkimenetelét. És hogy még inkább tisztán lásson, engem konkrétan azzal vádoltak meg, hogy benne voltam a kollektív csalásban. Jól hallotta, az egész keretet meggyanúsították, hogy azt a meccset eladtuk, elcsaltuk, megbundáztuk. Kérdem én, miért lett volna szüksége bárkinek tizenvalahány labdarúgót beavatni egy ilyen mocskos akcióhoz?

– Mocskos ügynek tartja?
– A legmocskosabbnak. Néhány korábbi csapattársam behülyített pár fiút közülünk, akik gyengék voltak, és nem tudtak nemet mondani nekik. Bűnözők áldozatai vagyunk.

– Önt is megpróbálták beszervezni?
– Ugyan már! Aki ismer, tudja, hogy élek-halok a futballért, és hogy világéletemben tisztességes voltam.

– Tehát egyértelműen ártatlannak vallja magát?
– Egyértelműen. Mondom, kollektíve vádoltak meg, én egy vagyok a sok közül. A rendőrök egyébként rendkívül korrektek voltak velem, úgy jöttem ki a kapitányságról, hogy azt mondtam, mindenben együttműködök a hatósággal. Bukjon le, bűnhődjön meg, aki valóban pénzért adta el a becsületét.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, ÉSZREVETT-E VALAMIT A FELTÉTELEZETT CSALÁSOKBÓL NYERGES KRISZTIÁN, ÉS TALÁLKOZOTT-E A KIHALLGATÁSA ÓTA FORGÁCS JÓZSEFFEL, A REAC KLUBELNÖKÉVEL, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT!

2019.10.21 00:18:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.10.20 20:51:42

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az edzőváltás mostanság olyan természetes a futballban, mint az, hogy a labdába levegőt kell fújni.

2019.10.20 20:54:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ilyen arccal soha, semmikor sem üvöltözhet a játékvezetővel.

2019.10.18 21:05:43

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR, TUMBÁSZ HÉDI

A hetvenéves Nagy László hihetetlen tudású klasszisokkal játszva lett kilencszeres bajnok.