NS: új időszámítás a DVTK-nál; nagy út az FTC-ig – csütörtök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.25. 23:08
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Diósgyőrben új időszámítás kezdődött azzal, hogy Bódog Tamás helyett a spanyol Fernando lett az élvonalbeli futballcsapat vezetőedzője. Bacsa Patriknál kevesebben ismerik jobban a szakembert, hiszen korábban együtt játszottak a DVTK-ban. A csatár lapunknak elmondta, mi lehet a vártnál sokkal gyengébb szereplésük oka, és arra is vállalkozott, hogy meséljen a Fernandóval kapcsolatos élményeiről, így például arról, milyen volt együtt játszani pár éve vele.
Diósgyőrben új időszámítás kezdődött azzal, hogy Bódog Tamás helyett a spanyol Fernando lett az élvonalbeli futballcsapat vezetőedzője.
Bacsa Patriknál kevesebben ismerik jobban a szakembert, hiszen korábban együtt játszottak a DVTK-ban. A csatár lapunknak elmondta, mi lehet a vártnál sokkal gyengébb szereplésük oka, és arra is vállalkozott, hogy meséljen a Fernandóval kapcsolatos élményeiről, így például arról, milyen volt együtt játszani pár éve vele.

Amadou Moutari manapság a Ferencváros egyik erőssége. A nigeri futballista igazán nagy utat járt be, amíg az Üllői útra került. Lapunk kérdésére a szélső készségesen mesélt gyermekkoráról. Kiderült, hogy kissrácként szinte egész nap futballozott, de ám nem füves pályán, hanem az utca porában, s nem focicipőben, hanem mezítláb. S ha nem volt igazi labda, akkor zokniból készítettek gömböt, amelyet rúgni lehetett. Cikkünkben megszólal a balmazújvárosi Eke Uzoma és a felcsúti Ezekiel Henty is.

Munkatársunk ott volt Telkiben, ahol az OTP Bozsik-program döntőjét rendezték meg. A pályára lépőket szerte az országban négyszáz fiatal közül választották ki. Velük aztán olyan neves egykori és aktív labdarúgók is foglalkoztak az utóbbi időben, mint például Nyilasi Tibor, Gera Zoltán, Torghelle Sándor, Juhász Roland és Király Gábor. A szervezők megadták a módját, a finálé résztvevői az edzőtáborban készülhettek a nagy meccsre, és azokban a szobákban aludhattak, ahol a felnőttválogatott tagjai is pihenhetnek. Hogy miként segítették a kedvencek a gyerekeket, s milyen párbeszédek hangzottak el a mérkőzésen, kiderül riportunkból.

Vihart kavart Érden a Ferencvárostól elszenvedett súlyos vereség. A város polgármestere, mint a csapat tulajdonosának képviselője, élesen bírálta a női kézilabdázók teljesítményét, ők szerinte annak ellenére nem léptek előre az utóbbi években, hogy az eredményes szerepléshez minden feltételt megteremtenek a számukra. A csapat szerdán bajnoki meccsen legyőzte a Kisvárdát, majd a találkozót követően Szabó Edina vezetőedző a polgármesteri kritikára is reagált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik