NS Panaszláda: újpesti szívfájdalmak – Szolnok és Balajcza

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 08:13
Aktuális, sőt kényes ügy, érdekes – egy-egy tudósítás, rövid beszámoló kereteit szétfeszítő – felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. Ezúttal az Újpest-drukkerek legújabb szívfájdalmaira (stadionhelyzet, licenckérdés, Balajcza Szabolcs jövője) válaszolt Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője és Roderick Duchatelet tulajdonos.

Gyarmati Esztert arra kértük, hogy mivel napok óta sejthető, hogy a közelmúltban befejeződött stadionfelújítás ellenére az ősszel valószínűleg nem játszhat hazai pályán, a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest az élvonalbeli rajtengedélyhez szükséges egyik feltétel, a fűthető pályatest hiányában, adjon felvilágosítást a helyzetről, lehetőség szerint nyugtassa meg a szurkolókat, hogy nem kell újra a csapat után utazniuk.

„Válaszként” egy cikk jelent meg a klub honlapján, s noha a cím („Megkaptuk a licencet!”) megnyugtatónak tetszik, az abban foglaltak már kevésbé: „A licenckérelmünkben nem a Szusza Ferenc Stadiont jelöltük meg, hanem a szolnoki stadiont, ennek egyetlen oka volt, mégpedig az MLSZ következő idényre vonatkozó előírása, mely szerint minden stadionba a gyepszőnyeg alatt elhelyezett pályafűtés szükséges – mondta Gyarmati Eszter. – Jelenleg sajnos a Szusza Ferenc Stadion nem rendelkezik ilyen pályafűtéssel. A licencfeltételek teljesítése érdekében szerződést kötöttünk a Szolnokkal a következő idényre. Ez nem azt jelenti, hogy valóban Szolnokon szeretnénk lejátszani a hazai mérkőzéseinket, ez olyan megállapodás, amelyet azért kellett megkötnünk, hogy megkapjuk a licencet. Klubunknak sajnos nem volt ráhatása a tavasszal befejeződött felújítás munkálataira, a Nemzeti Sportközpontok rendelte meg a beruházást. Szerettük volna, hogy pályafűtés is legyen, hiába. Tisztában voltunk vele, hogy szükség lesz rá a következő idényben, ennek ellenére nem tudtuk elérni, hogy belekerüljön a projektbe. Most próbálunk kérni az MLSZ-től a munkálatokra tao-forrást, mert az UTE-nak – a stadion vagyonkezelőjének – már van jóváhagyott tao-pályázata, de az abban szereplő összeg nem elegendő a teljes munka költségeire. A munkálatok körülbelül hat hetet vennének igénybe, de ha meg is kezdődne a munka a nyári szünetben, az MLSZ-hez kéréssel fordulunk a sorsolással kapcsolatban.”

Ez vélhetően azt jelenti, előbb az idegenbeli meccseit játszaná le az Újpest, hogy ne kerüljön túl nagy hátrányba valós hazai pálya hiányában.

Szintén sok szurkolót érdekel, mi lesz Balajcza Szabolcs jövője. A rutinos kapus kiszorult a kezdőcsapatból és a közelmúltban lapunknak is elmondta, fogalma sincs, mi lesz vele a nyáron, hogy lejár a szerződése, vele jóformán nem is beszélgetnek… Panaszával Roderick Duchatelet-t, az Újpest FC belga tulajdonosát kerestük meg, és ő a következőképpen foglalta össze véleményét: „Szabolccsal többször is beszéltem a közelmúltban, tudja, mi az elképzelésem vele kapcsolatban. Többször is egyeztettünk, de hogy miről esett szó, az most még szigorúan csak kettőnkre tartozik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik