nemzetisport.hu 2017.07.18 09:05 Frissítve: 2017.07.18 09:49

NS Panaszláda: hogyan kerülhetett Szakályhoz egy gyerekjáték?

Aktuális, sőt kényes ügy, érdekes – egy-egy tudósítás, rövid beszámoló kereteit szétfeszítő – felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. Ezúttal a paksi Szakály Dénes egyedi gólörömének szabályosságát vetettük fel az MLSZ-nél.


A Paks–Újpest NB I-es meccsen a hazaiak játékosa, Szakály Dénes úgy ünnepelte a gólját, hogy előkapott valahonnan, minden bizonnyal a ruházatából egy fidget spinner nevű gyerekjátékot, amit az ujjaival pörgetett. Az MLSZ-t arról kérdeztük: szabályt szegett-e ezzel, van-e erre vonatkozó előírás, és hibázott-e a játékvezető, hogy a játék a pályára kerülhetett?

„A gólöröm mindig egy különleges lelkiállapot, nagy mennyiségű adrenalin szabadul fel a játékosban, ilyenkor gyakori az érzelmileg túlfűtött reakció – mondta lapunknak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Megértjük Szakály Dénest is, hogy szerette volna megmutatni örömét a világnak. Ugyanakkor profi labdarúgótól szokatlannak találjuk az ilyen viselkedést. Vannak érzelmes, játékos vagy üzengetős gólörömök, de nem szeretnénk, ha a jövőben különböző tárgyak is szerepet kapnának a gólörömöknél.”

„A szabálykönyv pontosan előírja, mit szabad bevinni a pályára a játékosoknak, a műanyag játék nem tartozik ezek közé. A játékvezető dolga volna ezt ellenőrizni, de mégsem nyúlhat be a játékosok nadrágjába, nem rejtegetnek-e ott valamit. Bízunk benne, hogy a labdarúgók képesek lesznek felnőtt profiként viselkedni, hogy erre ne is legyen szükség.”

Szakály Dénes egyébként a gólja után az Újpest-szurkolók felé is tett egy mozdulatot, emiatt a meccs folyamán a vendégek drukkerei többször is kórusban szidták őt (a rigmus idézésétől eltekintenénk). Érdekesség, hogy Szakály Dénes bátyjának, a hétvégi fordulóban szintén gólt szerző Péternek is meggyűlt a baja az ellenfél szurkolóival, a PAFC labdarúgója gólja után a Ferencváros drukkereinek mutatott be a „szimpatikus bekiabálásokért”.

SZAKÁLY DÉNES GÓLJA ÉS GÓLÖRÖME

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.16 13:54:16

Labdarúgó NB I HARMATH ÁKOS, PÓR KÁROLY

Az őszi produkciókat összefoglaló számok alapján megnéztük, mely csapatnak milyen poszton lenne szüksége erősítésre.

2018.01.17 23:26:22

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodtató, hogy végighaknizza a magyar fővárost…

2018.01.16 17:52:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Idei első felkészülési mérkőzésén a Ferencváros 16 gólt szerzett a Dunaföldvár ellen.

2018.01.15 15:46:47

Labdarúgó NB I M. G.

A mostani stadionokból és játékosokból nem sok ismerőse lesz a hosszú légióskodás után hazatérő szélsőnek.

2018.01.15 23:53:24

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Néhány afrikai származású futballista lazán értelmezi a fegyelmet.