NS: Dibusz döntése; sikeredző Siófokon – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.13. 23:09
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Dibusz Dénes egy darabot a szívéből ugyan Pécsen hagyott, mégis úgy érzi, remek döntést hozott négy évvel ezelőtt azzal, hogy a PMFC-től a Ferencvároshoz igazolt. Az azóta a válogatottban is bemutatkozó kapus lapunknak nyilatkozva többek között arról is beszélt, miben különbözik az FTC védekezése a jelenlegi bajnokságban az előző szezonban látottól, miért kellene elnézést kérnie Böde Dánieltől a Honvéd ellen kivédett tizenegyes után, s az is szóba került, mire számít a válogatottnál az új szövetségi kapitánytól.
Dibusz Dénes egy darabot a szívéből ugyan Pécsen hagyott,
mégis úgy érzi, remek döntést hozott négy évvel ezelőtt azzal, hogy a PMFC-től a Ferencvároshoz igazolt. Az azóta a válogatottban is bemutatkozó kapus lapunknak nyilatkozva többek között arról is beszélt, miben különbözik az FTC védekezése a jelenlegi bajnokságban az előző szezonban látottól, miért kellene elnézést kérnie Böde Dánieltől a Honvéd ellen kivédett tizenegyes után, s az is szóba került, mire számít a válogatottnál az új szövetségi kapitánytól.

Folytatódott Roberto Baggio magyarországi programja. Az olasz futballikon a Debreceni Egyetem sportcsarnokában találkozott az MLSZ kétnapos edzőképző tanfolyamának résztvevőivel, de előbb még ellátogatott Pallagra, a DVSC akadémiájára, majd látogatást tett a Nagyerdei Stadionban, amelynek ajándékboltjában névre szóló mezt kapott ajándékba. Hogy mi a Baggio által népszerűsített utánpótlás-nevelő módszer lényege, kiderül írásunkból.

Igazi sikeredzőt szerzett meg a Siófok női kézilabdacsapata. A következő bajnokságra már a norvég Tor Odvar Moen készíti majd fel a Balaton-parti együttest. A szakember a Larvik együttesével egyszer már felért a csúcsra, 2011-ben Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a norvég csapatot. A hírek szerint a klub nemcsak a szakmai stábot erősíti meg, a játékoskeretben is változások várhatók. Hogy kik érkezhetnek, megtudhatják cikkünkből.

Munkatársunk Melbourne-ben körülnézett az Albert Parkban, ahol már javában építik a Formula–1-es versenypályát a sorozat 2018-as nyitó versenyére. A futam helyszíne az év 51 hetében közterület, erre az egy hétre azonban kisajátítja magának a világbajnoki sorozat. A munkálatok során többek között 34 kilométernyi ideiglenes kerítést helyeznek el, megépítenek 34 ezer négyzetméter mobilépületet, és kiépítik az egész nézőteret. Hogy milyen hangulatban várják a házigazdák a futamot Daniel Ricciardo remek barcelonai tesztje után, kiderül riportunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik