Női NB I: Van Gaalt idézte a Fradi edzője, legyőzték az MTK-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.24. 09:06
A Ferencváros labdarúgócsapata 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 4–2-re legyőzte az MTK-t a női bajnoki döntő első mérkőzésén, ezzel elvette a címvédő pályaelőnyét. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második meccsére jövő vasárnap kerül sor.

A bajnoki döntő első felvonásán a rájátszás gólkirálynője, a nigériai Ebere Orji találatával a 39. percben a Ferencváros szerezte meg a vezetést, ám a címvédő kék-fehérek Nagy Lilla kontratámadás után elért góljával még az első félidőben egyenlítettek.

A második játékrészben nem született újabb gól, így a szabályok értelmében tizenegyespárbajra került sor, amire Dörnyei Balázs, a Fradi vezetőedzője kiválóan felkészült: a 89. percben kapust cserélt, Németh Júlia helyett Samu Annát küldte pályára.

Ehhez hasonló edzői húzásra a 2014-es világbajnokság negyeddöntőjében is láttunk példát, amikor Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya a Costa Rica elleni meccs hajrájában lehozta Jasper Cillessent, és bevetette Tim Krult, aki két védésével a szétlövés hősének bizonyult.

Samu Anna pályára küldése Dörnyei Balázs részéről hasonlóan jó húzásnak bizonyult, hiszen a csereként pályára lépő játékos a párbaj elején kivédte Hummel-Smuczer Angéla próbálkozását, majd a léc fölé „szuggerálta” Demeter Réka kísérletét.

A Fradi rúgói nem hibáztak, így a zöld-fehérek 4–2-re megnyerték a tizenegyespárbajt, és előnybe kerültek az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

„Előre megbeszéltük, hogy adott esetben ehhez a cselhez folyamodunk, noha én nem gondoltam, hogy szükségünk lesz majd rá. Anna nagyon tehetséges kapus, akinek a büntetők hárítása a specialitása, ezt be is bizonyította. Ugyanakkor remélem, hogy nem bántom meg azzal, hogy ha azt remélem, hogy a visszavágón nem lesz szükség erre a képességére. Szeretnénk hazai pályán 90 perc alatt eldönteni a meccset és a bajnoki címet” – mondta a meccs után Dörnyei a fradi.hu-nak.

A második meccsre május 31-én a Ferencváros otthonában kerül sor, a találkozót a Duna Televízió élőben közvetíti.

NŐI NB I
BAJNOKI DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MTK–Ferencváros 1–1 – tizenegyesekkel 2–4
Gólszerző:
Nagy L. (42.), ill. Orji (39.)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Ferencváros javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik