Női NB I: újra nyert és megvédte bajnoki címét a Fradi

Vágólapra másolva!
2016.05.23. 19:23
null
A Fradi nem adott esélyt az MTK-nak a döntő második meccsén (Fotó: mlsz.hu)
A Ferencváros a hazai pályán aratott 3–2-es győzelem után idegenben, a BKV-pályán 3–1-re verte meg az MTK-t a női NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 2–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és a bajnokságban is megvédte címét.

A bajnoki döntő második mérkőzésének első helyzetét a kilencedik percben Kaján Zsanett pocsékolta el, aki a kapu előterében sokat várt, mígnem a Ferencváros védői közbeléptek.

A 15. percben aztán az első lehetőségéből megszerezte a vezetést a Fradi. Az MTK középhátvédje, a támadással fellépő Demeter Réka veszítette el a labdát az ellenfél térfelének közepén, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak. Villámgyors ellentámadást vezettek a zöld-fehérek, Jelena Csankovics ugratta ki tökéletes ütemben Ebere Orjit, aki egy az egyben léphetett ki Varga Lucával szemben, majd a tizenhatoshoz érve el is passzolta mellette a labdát (0–1).

A hazaiak helyzetét tovább nehezítette, hogy csapatkapitányát, Hummel-Smuczer Angélát térdsérülés miatt már a 17. percben le kellett cserélni. Kevesebb mint tíz perccel később az MTK hátsó alakzata ismét nagyot hibázott, a határozatlan védők mellett Orji továbbvitte a labdát, majd középre passzolt Kocsán Petrához, aki öt méterről a léc alá emelt (0–2).

Két perc elteltével Nagy Lilla révén az MTK nagy helyzetet puskázott el, és az első félidő további részében is a kék-fehérek próbálkoztak többet, a Fradi azonban ettől függetlenül kézben tartotta a meccset.

A fordulás után a vendégeket nem sok választotta el a harmadiktól, ám Fenyvesi Evelin csak a lécet találta el. A 66. percben azonban már megszületett a Ferencváros újabb gólja, a kapu előtti kavarodás végén a 16 esztendős Csigi Eszter talált be (0–3).

Két perccel később Nagy Lilla góllal büntette Inna Zlidnis kapitális hibáját (1–3), sőt a Fradi légiósa annyira megzavarodott, hogy a szépítő találat után másfél perccel kis híján összehozott még egyet, de a tűzijátékból végül nem született gól.

A hajrában az MTK sok hibával játszott, így nem tudta nyomás alá helyezni a Fradi kapuját. A Ferencváros összességében megérdemelt győzelmet aratott, bebizonyította, hogy jelenleg jobb csapat az MTK-nál.

Az FTC ezzel megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot, és megvédte címét. A zöld-fehérek történetük második aranyérmét szerezték, és a férfiakhoz hasonlóan dupláztak a hazai porondon.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (A GÓLOK 3.36-NÁL, 5.14-NÉL, 8.49-NÉL, 9.21-NÉL)

NŐI NB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MTK–Ferencváros 1–3 (0–2)
BKV-pálya,
1000 néző. Vezette: Gaál Gyöngyi
MTK: Varga L. – Csányi, Demeter, Pinczi, Herczeg A. – Hummel-Smuczer (Diószegi, 17., Pádár, a szünetben), Nagy Á. – Nagy L., Farádi-Szabó, Palkovics (Szabó Zs., 81.) – Kaján. Edző: Medgyes Péter
FTC: Németh J. – Mosdóczi, Csigi, Zlidnis (Gruber, 73.), Nagypál – Fenyvesi E., Horváth Zs. – Csankovics, Addo (Zágor, 62.), Kocsán (Vidovonyecz, 81.) – Orji. Edző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Nagy L. (68.), ill. Orji (15.), Kocsán (26.), Csigi (66.)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0, a Ferencváros javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik