Női NB I: újabb kelenföldi bravúr, feljutott a helyi csapat

Vágólapra másolva!
2019.06.01. 20:39
Egy nappal azután, hogy a Kelen SC férfi labdarúgócsapata megnyerte a Budapest-bajnokság első osztályát, a női együttes hasonlóan szép – ha nem még szebb – eredményt ért el azzal, hogy a Mol Vidi felülmúlásával feljutott az NB I-be.

A magyar női másodosztályban a Keleti és a Nyugati csoport bajnoka vívhatja egymással az osztályozót az élvonalbeli tagságért. A Keleti csoportot ebben az idényben hibátlan teljesítménnyel, 16 győzelemmel és 94–15-ös gólkülönbséggel a Kelen SC nyerte meg, míg Nyugaton a Mol Vidi (15 győzelem, 1 döntetlen, 109–6-os gólkülönbség) bizonyult a legjobbnak.

Az osztályozó első mérkőzésén a Kelen pályaválasztásával 1–1-es döntetlen született a múlt héten, míg a székesfehérvári visszavágón több száz néző előtt 2–2-re végeztek egymással a csapatok, így 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góljának köszönhetően a Kelen SC jutott fel az NB I-be.

„Gratulálok a lányoknak, hatalmasat küzdöttek. Irány az NB I! – idézi Könczey Zsoltot, a Kelen vezetőedzőjét az MLSZ Facebook-oldala. – És nagyon köszönjük a klubnak és az elnök úrnak, hogy ehhez a hátteret biztosítja. A mérkőzés után a játékosok azt kérdezték, mi a következő teendőnk. Erre annyit válaszoltam, este ünneplünk! De előtte még vár a családom.”

Ugyanakkor a Vidi feljutási álmai sem szálltak még el, a versenykiírás értelmében a székesfehérváriakra újabb osztályozó vár, mégpedig az első osztályban hetedik helyen végző Szent Mihály ellen.

Az élvonalból sereghajtóként a pécsi Magyar Labdarúgó Egylet (MLE) esett ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik