Női NB I: FTC-előny az MTK ellen a BL-indulásért

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.06.04. 19:35
null
Az FTC egy lépéssel közelebb a BL-induláshoz (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/noi-csapat/hirek/szep-gyozelem-egy-lepessel-kozelebb-a-bl-hez" target="_blank">fradi.hu</a>)
A női NB I-ben a Ferencváros 3–2-re legyőzte az MTK-t annak a párharcnak az első mérkőzésén, amelyen eldől, melyik csapat indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

 

A mérkőzés első 30 percében nem láthattunk sok helyzetet, ám – szinte a semmiből – a Ferencváros mégis megszerezte a vezetést: Kocsán remekül ment el a jobb oldalon, egy megkerülős csel után úgy tűnt, kicsit hosszan tolta meg a labdát, ám még a kijövő kapus előtt odaért, becsúszva középre tette, amelyre Pusztai érkezett, s az üres kapuba lőtt.

Néhány perccel később megduplázhatta volna előnyét a Ferencváros, de Vágó lövése után mindkét kapufát érintette a labda, mégsem pattant be, így maradt az 1–0.

A szünet előtt jött a hideg zuhany a zöld-fehérek számára: Magyarics találta magát egy az egyben, remek csel után Nagy Lillának passzolt,aki nem hibázott, kiegyenlített.

Az MTK-nak sikerült kicsit megzavarnia a Ferencvárost, ám az 59. percben ismét hátrányba kerültek a kék-fehérek: egy pontrúgás után Vágóróllemaradtak a védők, ő pedig büntetett. Az MTK azonban ezt követően sem adta fel, és Turányi szerencsés góllal ismét egalizált, ezzel már 2–2-t mutatott az eredményjelző.

Habár sokáig tartotta magát az MTK, a 89. percben tizenegyest kapott az FTC, ésMosdóczi könyörtelenül bevágta a labdát a léc alá, megszerezve a győztes gólt a Ferencváros számára (3–2) – azFTC várja előnyben a június 11-i második meccset.

NŐI NB I
PÁRHARC A BL-INDULÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom–MTK 3–2 (1–1)
Budapest
, Kocsis Sándor Sportközpont.Vezette: Antal
FTC-Telekom: Samu – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Papp L. (Aleksic, a szünetben), Pusztai (Czellér, 82.) – Kocsán (Diószegi, 90.), Fenyvesi, Csiki – Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
MTK: Szőcs – Tóth (Papp, 84.), Turányi, Demeter, Pinczi – Farádi-Szabó (Bokor, 84.) –Nagy L. (Mayer, 71.), Csányi, Nagy Á. (Pápai, 71.), Németh – Magyarics.Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Pusztai (32.), Vágó (59.), Mosdóczi (89. – 11-esből), ill. Nagy L. (44.), Turányi (73.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára

A koronavírus-járvány közbeszólt
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének május 4-i döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított bajnokság nem folytatódik, de a 13. fordulóból elhalasztott MTK–DVTK mérkőzést megrendezik, majd a tabella első két helyezettje két nyert meccsig tartó párharcot vív egymással a Bajnokok Ligája-indulásért. Bajnokot nem hirdetnek, nincs kieső és feljutó csapat sem, a következő idényben ugyanaz a nyolc gárda szerepelhet az első osztályban, amely a 2019–2020-as évadban is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik