Női futball: Süle Dóra és győri csapattársa a Bundesligába igazol!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 11:15
null
Kovács Laura és Süle Dóra a Bundesligában folytatja pályafutását (Fotó: eto.hu)
Az ETO FC Győr női csapatának két magyar válogatott játékosa, Süle Dóra és Kovács Laura a német Bundesligába, a willstätti SC Sand együttesébe igazol – adta hírül az NB I-es klub a hivatalos honlapján.

 

Egyik nap felhívott a menedzserem, hogy van egy ilyen lehetőség, őszintén szólva én is meglepődtem rajta. Mindig is ez volt az álmom, és nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan valóra válhat” – idézi az eto.hu a 21 éves Süle Dórát.

A kiigazolásom úgy zajlott, hogy felvettem a kapcsolatot az egyik német menedzserrel, és néhány nappal később ajánlatot kaptam az SC Sandtól, ami nagyon meglepett, hiszen nem számítottam rá, hogy egy első ligás csapat kereshet meg. Beszélgettem itthon is a menedzseremmel, nagyon jó lehetőségnek tartotta, utánanézett a csapatnak, és ő is csak jó dolgokat hallott róla. Többször is telefonált a kinti ügynökkel, tartotta vele a kapcsolatot, és végül sok beszélgetés, telefonálás után aláírtam a szerződést” – mondta a 20. életévét hétfőn, június 15-én betöltő Kovács Laura.

Az SC Sand négy fordulóval a bajnokság vége előtt a 8. helyen áll a tizenkét csapatos női Bundesligában, kilenc pontra a kiesőzónától, tehát szinte biztosan megőrzi első osztályú tagságát. A csapat székhelye a tízezer lakosú Willstätt, amely Németország délnyugati határán fekszik, 12 kilométerre a franciaországi Strasbourgtól.

Őszintén szólva nagyon örülök annak, hogy nem egyedül, hanem olyan emberrel megyek, akit ismerek már több mint hét éve. Sokkal könnyebb lesz a beilleszkedés, mert alapvetően olyan beállítottságú ember vagyok, aki fél az újtól és az ismeretlentől, de így ezt sokkal egyszerűbb lesz leküzdenem – tette hozzá Süle Dóra, aki NB I-es pályafutása során öt év alatt több mint 50 gólt szerzett győri színekben. „Nekem is mindenképpen segítség, hogy Dóri is ott lesz és egy csapatban lehetünk, hisz két embernek már könnyebb a beilleszkedés, valamint tudunk egymással beszélni, egymásnak segíteni, ami nagy segítség lesz mindkettőnk számára” – mondta a védelemben bevethető Kovács Laura.

Süle és Kovács Németországba igazolásával – és ha a Sand, valamint a Leverkusen sem esik ki – a következő idényben hat magyar játékos szerepelhet a világ egyik legerősebb női bajnokságának számító Bundesligában: Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg), Zeller Dóra és Csiszár Henrietta (mindketten Bayer Leverkusen) ebben az idényben is a német első osztályban futballozik, mígTóth Gabriellafeljutott a Werder Bremennel a másodosztályból az élvonalba.

Süléék mellett egyébként a közelmúltban Csontos Zsanett és Sárosi Csilla is távozott Győrből, ők a szegedi Szent Mihályban folytatják pályafutásukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik