Nézőszám: többen járnak Veszprémben kézire, mint Debrecenben focira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 14:38
null
A veszprémi kézimecseknél csak az FTC és a DVTK hazai labdarúgómeccsei népszerűbbek (Fotó: Szabó Miklós)
Érdekes adatsort közölt a Sportstatisztika Facebook-oldal. Az oldal statisztikáit készítő és szerkesztő Lang Zoltán számításai szerint a Ferencváros és a Diósgyőr labdarúgócsapata mögött a sportklubok közül az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdázói büszkélkedhetnek a legmagasabb átlagnézőszámmal.

 

Ez azt jelenti, hogy a Veszprém SEHA-liga-mérkőzéseit – továbbá a február 28-ig lejátszott egyetlen hazai bajnokiját – több néző tekintette meg átlagban, mint a DVSC-Teva új stadionjában az NB I-es címvédő labdarúgókat.

A gyűjtésből ezenkívül is több érdekesség kiolvasható: Fehérváron például alig járnak többen a futballisták összecsapásaira, mint a jégkorongozókéra, ám amíg a hokisok csarnoka az ország gyakorlatilag legjobb kihasználtságával üzemel (92.25 százalék), miközben egy hétre átlagban levetítve több mérkőzés is jut, addig a focisták létesítményének látogatottsága éppen eléri a telt ház negyedét.

A top tízbe a veszprémi kézisek és a fehérvári hokisok mellé még egy nem futballcsapat fér be, a győri női kéziseké. A BL-címvédő több mint 2000 feletti átlagnézőszámmal büszkélkedik, ami a szezon hajrájában még jócskán javulhat, hiszen az új Audi Aréna csak 2014 vége óta üzemel – mindenesetre a zöld-fehérek nézőszáma az előző idény adataihoz képest emelkedést mutat.

Az összeállításból kiderül, hogy a legutóbbi évadhoz képest számottevően többen járnak a Vasas másodosztályú labdarúgócsapatának meccseire, míg a nyáron jelentősen megerősített OSC-Újbuda vízilabdázóira négyszer, az Újpest hokisaira kétszer annyian kíváncsiak, mint az elmúlt kiírásban.

A teljes adatsort itt tekintheti meg! (Forrás: Sportstatisztika Facebook)

A nézőszámok forrása a labdarúgó-, a kosárlabda- és a vízilabda-mérkőzések esetében a Nemzeti Sport Online, a kézilabdabajnokik, illetve a jégkorong-találkozók esetében a szövetségi adatbank (MKSZ: iroda.keziszovetseg.hu, Mol-Liga: icehokey.hu, EBEL: erstebankliga.at). Az összeállítás a február 28-ig lejátszott mérkőzéseket tartalmazza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik