„Nem fogadtak el, mert nem vagyok magyar”

Vágólapra másolva!
2009.12.23. 11:40
null
Davisont üldözték a szurkolók (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője az egyik angol újságnak nyilatkozva elmondta, hogy a zöld-fehérek szurkolói egyáltalán nem akarták elfogadni. Az angol szakember szerint ennek a legfőbb oka az volt, hogy nem magyar. A volt Fradi-tréner elismerte, hogy a végén már félt a szurkolóktól, akik még győztes meccs után is képesek voltak rátámadni a csapat buszára.

„A rajongók nem fogadtak el, mert nem vagyok magyar. Mindent megtettem annak érdekében, hogy alkalmazkodjak a kultúrához, megtanultam a nyelvet is, de a szurkolók nem akartak elfogadni. El kell ismernem, hogy a végén már féltem tőlük" – mondta a Yorkshirepostnak Bobby Davison, a Ferencváros egykori vezetőedzője.

„Végül annyira elfajult a helyzet, hogy minden este más úton kellett hazavezetnem, és egyből a szállásom alatti parkolóba hajtottam. Ha el akartam menni egy étterembe, csakis úgy tehettem meg, ha egy biztonsági őr elkísért. Köszönettel is tartozom a biztonsági személyzetnek, mert sosem esett bántódásom. Előfordult, hogy ötszáz szurkoló rohant a pályára, és félig az öltözőbe is bejutottak."

„A szurkolók mindig eljöttek a stadionhoz, hogy kinyilvánítsák érzéseiket. Volt egy idegenbeli mérkőzés, amelyen nyertünk három nullára, ráadásul úgy, hogy a tizedik perctől emberhátrányban voltunk, de amikor visszatértünk a meccs után a stadionunkhoz, megtámadták a csapatbuszunkat" – tette hozzá a szakember.

„Ugyanezt a csapatot máskor hét egyre vertük meg, amit szintén nem fogadtak el a szurkolók. Őrület, hogy milyen „igényesek" lettek. Végül elkezdtük inkább a saját lakásuk előtt kitenni a játékosainkat, mintsem, hogy visszatérjünk a stadionba."

A tekintélyes cikkben az újság megemlíti, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő Ferencváros Kevin McCabe-nek köszönhetően menekült meg.

Davison Csank Jánostól vette át a Fradi irányítását 2008 áprilisában, ekkor már nem sok mérkőzés volt hátra a szezonból, így nem tudta visszajuttatni a csapatot az élvonalba. A következő szezonban azonban „csont nélkül" sikerült a feljutás.

„A rajongók sem voltak megelégedve velem, de a sajtó miatt is nehéz időket kellett megélnem. Volt egy olyan bizarr sajtótájékoztató, amelyen öt percen keresztül kellett választ adnom olyan kérdésekre, hogy miért hordok rövidnadrágot a mérkőzések alkalmával, és miért nem zakót és farmert, amit viselnem kellett volna."

„Egy nap elmentem az igazgatótanács elnökéhez, és megkérdeztem, hogy veszélyben vagyok-e, mire ő azt válaszolta, hogy igen. Ezután beszéltem Terry Robinsonnal, aki azt mondta nekem, hogy gyorsan húzzak el innen."

Davison elmondta, a nehézségek ellenére élvezte, hogy hatalmas tradícióval rendelkező klubot irányíthatott, hogy kihozta a játékosokból a maximumot, és hogy „17-18" ponttal végül megnyerték a bajnokságot.

„Sajnos, miután feljutottunk, kevés pénzünk volt új játékosok igazolására, a klub ugyanis épít egy új stadiont, és abba fektet be mindent. Csak a példa kedvéért: a legjobban kereső játékosom ezer eurót keresett egy hét alatt. Megpróbáltam megszerezni Mark Bowert, miután elbocsátották a Bradfordtól, de a Chester és a Darlington sokkal jobb ajánlatott tett neki."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik