nemzetisport.hu 2019.04.03 23:13 Frissítve: 2019.04.03 23:27

Négy között a Vidi; Federerrel kezdődik a salakszezon

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének nagy érdeklődéssel várt visszavágóját játszották Székesfehérváron. A Mol Vidi már az első, budapesti mérkőzésen lépéselőnybe került, és a párharc lényegében a visszavágó 7. percében eldőlt, amikor az FTC kapusa, Dibusz Dénes a tizenhatoson kívülre futva elgázolta Marko Scsepovicsot. Hogy miként történt a nagy csattanás, megnézhetik képösszeállításunkban. A fehérváriak légiósa sajnos súlyos sérülést szenvedett, hogy mi a diagnózis, kiderül beszámolónkból.

Felemás idénye volt a Fehérvár AV19 válogatott jégkorongozójának, Sofron Istvánnak. A csapata három év után bejutott az osztrák liga rájátszásába, ám a sorozat korábbi gólkirálya 43 bajnokin csak 22 pontig jutott, amivel a legkevésbé sem lehet elégedett. A 31 éves szélső nem titkolta, csalódás számára a legutóbbi bajnokság, hiszen sokkal kevesebb jégidőt kapott, mint az első és második sorban játszók. Egyelőre nem is lát esélyt arra, hogy a helyzete érdemben változzon. Hogy miként folytatja, arról is beszélt lapunknak.

A Hátsó füves című országjáró sorozatunkban ez alkalommal Sirokot kerestük fel. A település arról nevezetes, hogy innen származnak azok a roma emberek, akikről 2017-ben készült nagy sikerű mozifilm, a Brazilok főszereplőit mintázta a mű alkotója, M. Kiss Csaba. Megszólal a riportban a korábbi válogatott futballista, Bánfi János is, akinek az volt a feladata, hogy felkészítse a meccsjelenetekre az amatőr és profi színészeket.

Négy számban indul a nyári úszó-világbajnokságon Késely Ajna. A Kőbánya SC 17 esztendős versenyzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy 200, 400, 800 és 1500 méter gyorson is rajthoz szeretne állni. Azt is elárulta, hogy a szíve csücske az említett távok közül a 400 méter. Szóba került az is, hogy továbbra is használja az agykontrollt a felkészülése során, bár saját megítélése szerint sokkal kevesebbet, mint kellene.

2020.10.25 12:49:36

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hamar vezetést szerzett odahaza a Zalaegerszeg, a bátran futballozó vendégek azonban három góllal válaszoltak.

2020.10.24 14:19:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...kihagyott büntető, dulakodás a végén, no és kétgólos, megérdemelt zöld-fehér siker.

2020.10.24 13:54:27

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Megszakadt a paksiak diadalsorozata, sőt a hajrában Eppel hagyta ki a meccs ziccerét.

2020.10.24 13:49:55

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kovácsréti bombagólja kevés volt a győzelemhez a Várdának, szerencse is kellett a ponthoz a kék-fehéreknek.