NB I: veszélyben a Haladás szombati bajnokija

Vágólapra másolva!
2013.02.26. 13:01
null
A Rohonci úti stadion talaja nincs jó állapotban (Fotó: haladas.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hivatalos honlapján számolt be arról, hogy veszélyben van a szombati, Haladás–Siófok bajnoki megrendezése, mivel a Rohonci úti stadion talaja jelenleg alkalmatlan arra, hogy meccset játszanak rajta.

 

„Ha kedden vagy szerdán kellene meccset rendeznünk, azt mondanám, teljesen esélytelen – mondta Vörös Csaba, a Haladás technikai vezetője a haladas.hu-nak. – A hétvégén hullott huszonöt-harminc centiméternyi hó az enyhe idő miatt mára teljesen elolvadt, egyúttal beleolvadt a gyepbe. Úgyhogy jelen pillanatban nagyon mély a pálya talaja, játékra teljesen alkalmatlan. Folyamatosan böngészem az időjárás-előrejelzéseket, enyhülést ígérnek a meteorológusok, de nekünk a legalább tizenöt fokos hőmérséklet és szél lenne az ideális – ilyet viszont sehol sem mutattak. Napközben plusz nyolc-tíz fokokat, ám borús időt jósolnak, éjszaka viszont fagyhat is, ami megint csak nem tesz jót a talajnak. Ráadásul meccsnapon muszáj lehengerelni a pályát, hiszen ellenkező esetben összevissza pattogna a labda. Na de fontos kérdés: egyáltalán rá merjük engedni szombaton a traktort? Lehet, többet ártunk vele, mint használunk.”

„Az MLSZ mindenesetre már korábban is egyértelművé tette: nem lenne szerencsés a programtorlódás, ezért ha van esély rá, igenis le kell játszani a meccseket. Az előbb beszéltem Nagy Ferenccel, a ZTE FC elnökével, a zalai klub szinte biztos, hogy nem tudja megrendezni szombati NB II-es bajnokiját. Remélem, mi sikerrel járunk, ha nem lesz több eső, és folyamatosan melegszik az idő, van esély a meccsre. A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a kezdés előtt a játékvezető dönt majd, lejátsszuk-e bajnokit vagy sem” – vélekedett Vörös Csaba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik