NB I: Vernest műteni kell, Hegedüsnél is csonttörés, szakadás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.30. 18:18
null
Rossz hírek: Vernes Richárd nagyon súlyos arcsérüléseket szenvedett (Fotó: Mirkó István)
Sérülések sorát hozta a szombat délutáni MTK–Bp. Honvéd NB I-es labdarúgó-mérkőzés: Ladányi Tibor, Hegedüs Lajos, Rafa Wolfe és Vernes Richárd is megsérült, utóbbit a mentő vitte el.

A Rafa Wolfe-fal csúnyán összefejelő, hordágyon levitt és mentővel kórházba szállított Vernes Richárd a CMG menedzseriroda facebook-bejegyzése szerint súlyos arccsontsérülése miatt műtét előtt áll.

Hegedüs felkötött karral távozott (Fotó: Mirkó István)
Hegedüs felkötött karral távozott (Fotó: Mirkó István)

„Le akart jönni a pályáról, a kapusoknál elég nagy baj, ha a válluk fáj” – mondta a Nemzeti Sportnak Hegedüs sérüléséről Garami József, az MTK szakmai igazgatója. Az MTK-nak ekkor már nem volt cserelehetősége, így a kapus végül vállsérüléssel is a pályán maradt, bár sérült karját gyakorlatilag nem tudta használni.

Az este aztán fény derült a diagnózisra is: az MTK gyorsjelentése szerint Hegedüs kulcscsontja eltört, és a kapus vállizomszakadást is szenvedett. Hegedüst műteni kell, tehát hosszú kihagyás vár rá, csakúgy, mint Vernesre, akinek az arc- és az állcsontja is eltörött. Sajnos ez nem minden – a teljes sérüléslistát dr. Szilas Ádám ismertette a Honvéd honlapján.

„Ricsit már átszállították a Szájsebészeti Klinikára, holnap délelőtt műtik. Nagyon súlyos a sérülése. Eltört az arcüregének oldalsó illetve az elülső fala, a szemgödör alsó és oldalsó fala, valamint a járomcsontja is, ezen kívül agyrázkódást szenvedett, a szemhéja felett felszakadt a bőre, ezt több öltéssel kellett összevarrni. Nyugalomra, pihenésre van és lesz szüksége, ezért arra kérem az ismerősöket, barátokat, hogy ne próbálják hívni, egyébként sincs nála a telefonja. Azt, hogy mikor térhet vissza a pályára, csak az operáció után lehet legkorábban megmondani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik