NB I: Váczi Zoltán szerint fölösleges az új Fradi-stadion

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.15. 08:11
A korábban többek között a Vasasban és a Ferencvárosban is futballozó, kétszeres válogatott középpályás, Váczi Zoltán az LMP színeiben indult az április 6-i országgyűlési választásokon – erről és a labdarúgásunk problémáiról nyilatkozott a Digi Sport Regeli start című műsorában.

„Az LMP elnöke, Schiffer András nagy Vasas-szurkoló volt, a klub révén ismerjük egymást. Megkeresett, és mivel szeretnék segíteni, elvállaltam a jelöltséget. A politikához nem értek, de a sportot szeretem, ahhoz értek, és abban segíteni tudnék sportpolitikusként” – nyilatkozta politikai szerepvállalásáról Váczi Zoltán, aki a folytatásban részletesen beszélt a magyar labdarúgás szerinte legégetőbb problémáiról.Váczi Zoltán, aki a folytatásban részletesen beszélt a magyar labdarúgás szerinte legégetőbb problémáiról.

„Egy jó labdarúgásban, ahol minden rendben van, a játékosok megkapják a fizetésüket, például ilyen, mint ez a tippmixbotrány, nem fordulhatna elő” – utalt Váczi a fogadási botrányra.

„A magyar bajnokságot át kellene nevezni, mert annyi a légiós. Minek fektetünk milliókat az akadémiákba, ha minden csapat tele van külföldi játékossal” – fogalmazott a korábbi válogatott labdarúgó.

Váczi a stadionépítésekről is beszélt, és válaszolt arra a kérdésre is, hogy van-e olyan beruházás, amit fölöslegesnek tart.

„Igen, például a Fradi-stadiont – válaszolt a korábbi ferencvárosi játékos. – A régi Fradi-stadionban még én is játszottam, az még egy megfelelő minőségű stadion volt. A stadionépítések előtt minden mást kellene rendbe tenni, és ezután lehetne befektetni. Például jó, hogy az akadémiákba rakják a pénzeket, de hová folynak el ezek az összegek?”

Váczi azt a sajátságos futballstratégiai elképzelését is kifejtette, amelynek keretében „kivenné” a magyar csapatokat a nemzetközi kupákból, és addig nem indítaná őket, amíg nem tudnak felfejlődni egy megfelelő szintre.

Saját pályafutását felidézve, hogy a magyar állapotokat példázza, elmondta, vele még olyan is előfordult, fizetett azért, hogy pályára léphessen (csapatnevet nem említett).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik