Nyert a Fradi a derbin, Böde duplával üzent Storcknak

Vágólapra másolva!
2015.09.12. 20:25
null
Nem hiába rohamozott hátrányban a Fradi: Böde duplájával fordított Újpesten (Fotó: Veres Viktor)
Hiába vezetett az Újpest a harmadik perctől egészen a hajráig a Ferencváros ellen Mbaye Diagne találatával, Böde Dániel a duplájával megnyerte a derbit a zöld-fehéreknek a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának záró mérkőzésén.

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

Újpest–Ferencváros 1–2 (Diagne 3., ill. Böde 78., 89.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Nem tétlenkedett az átigazolási idény utolsó napjaiban a Ferencváros elleni derbire készülő Újpest, és a frissen érkezettek (Kecskés Ákos, Souleymane Diarra, Nagy Tibor, Balázs Benjámin, Nemanja Andrics) közül utóbbi kettő a kezdőben kapott helyet a rangadón. A ferencvárosiaknál bekerült a kezdő tizenegybe az utolsó pillanatban Gera Zoltán és Nagy Ádám is, a debütálásra váró Pintér Ádám pedig a kispadon foglalt helyet – és onnan bosszankodhatott, hogy már a harmadik percben megszerezte a vezetést az Újpest, Balogh Balázs szögletét ugyanis Mbaye Diagne az ötösről a kapuba fejelte. 1–0!

Nagyon régen nem került hátrányba a Fradi magyar bajnokin, és a zöld-fehérek nem tudtak mit kezdeni a szigorúan és fegyelmezetten védekező Újpesttel, amely az Andrics, Balázs, Diagne trió felé ívelgetett labdákkal kísérletezgetett előnybe kerülvén – magyarán mezőnyfutballal telt a következő két negyedóra.

A félidő hajrájában felélénkült a mérkőzés, mert jobb híján szabadrúgások és szögletek után veszélyeztettek a felek, ám sem Kálnoki Kis Dávid, sem a Böde Dániel, Emir Dilaver kettős nem célzott fejjel eléggé pontosan.

A pihenő után fergeteges és több szempontból is igen költséges pirotechnikai bemutatót tartottak a hazai ultrák, akiknek szerencsét hozott a produkció, mert Roland Lamah után Böde és Varga Roland is ordító ziccert rontott el az újpesti kapu előtt. Thomas Doll Stanislav Sesták és a nyáron kis híján Újpesten kikötő Radó András beállításával próbálkozott, Nebojsa Vignjevics válaszként átállt ötvédős rendszerre Nagy Tibor pályára küldésével.

A hajrára fordulva góllá érett a ferencvárosiak mezőnyfölénye, egy elpuskázott Diagne-helyzetre válaszként Böde Dániel a bal alsóba fejelte mesterien Leandro pontos beadását: 1–1!

A csatár negyedik gólját szerezte az Újpest ellen, mindet fejjel, de nem sokra rá lábbal is betalált, és gyönyörű gólt ragasztott szintén a bal alsóba (estében, kapásból!), Busai és Sesták előkészítése után: 1–2, tovább menetel a Fradi, újra elbukott az Újpest a végjátékban.

Böde – aki immár 80 gólnál tart a Ferencváros mezében, Pusztai Lászlót és Fischer Pált beérve az örökgóllajstromban; nem mellesleg tíz góljával vezeti az NB I mesterlövészlistáját is – igen elegáns módját választotta annak, hogy üzenjen az őt a válogatott keretből legutóbb kihagyó szövetségi kapitánynak, Bernd Storcknak...

MESTERMÉRLEG

„Az első félidőben utaltuk a játékot, de az első gól után kicsit defenzívebben játszott a csapatom. - mondta Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. – Vártuk, hogy a Ferencváros lépjen valamit. A második félidőben inkább a kontrákra helyeztük a hangsúlyt. Sajnos az ellenfélnek sikerült két gólt szereznie, és mi nem tudtuk azt a játékot előadni, amit elterveztünk. Sok új játékosunk van, kell egy kis idő, hogy szokják a játékot. Úgy érzem, a mai meccsen jó teljesítményt nyújtottunk, de gratulálok a Ferencvárosnak."

„Az volt a legfontosabb, hogy nagyobb sebességre kapcsoltunk a második félidőben, mert az elsőben nem játszottunk jól – értékelt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – A mai mérkőzés legfőbb tanúsága az volt, hogy nem elégedtünk meg a döntetlennel, hanem hajtottuk tovább a győzelemért”.

AZ ÁLLÁS
1. FTC 8 19–3 24
2. Haladás 4 3 1 7–5 15
3. MTK 4 1 3 11–7 13
4. Honvéd 3 3 2 12–10 12
5. Paks 3 2 3 10–6 11
6. DVSC 3 2 3 10–11 11
7. Újpest 2 4 2 10–8 10
8. PAFC 2 4 2 7–7 10
9. Vasas 3 5 7–10 9
10. DVTK 2 2 4 8–16 8
11. Videoton 2 6 5–11 6
12. Békéscsaba 1 1 6 6–18 4
A teljes tabellát ide kattintva találja!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 12., szombat
18.00 Bp. Honvéd–Vasas 0–1
Andó-Szabó Sándor
18.00 Puskás Akadémia–Haladás 1–1
Vad II István
18.00 Békéscsaba–DVTK 1–1
Erdős József
18.00 Paks–Videoton 2–0
Iványi Zoltán
18.00 DVSC–MTK 1–0
Bognár Tamás
20.30 Újpest–Ferencváros 1–2
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik