nemzetisport.hu 2015.12.11 08:51 Frissítve: 2015.12.11 12:01

NB I: újabb magyar játékvezető lesz FIFA-kerettag 2016-tól

Karakó Ferenc is tagja lesz 2016-tól a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői keretének.

 

„Karakó Ferenc 2016. január elsejétől az NB I-es profi keret tagja lesz, mi több, nemzetközi minősítéssel, a FIFA-keret tagjaként kezdheti az új esztendőt. Gratulálunk neki” – jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezetői évzáró gálán Kurmai Zoltán, a Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnökségi tagja.

Karakó hét esztendeje tette le az alapfokú vizsgát, és azóta dinamikusan halad előre. NB II-esként lehetősége nyílt hét élvonalbeli meccs levezetésére, eközben elvégezte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) feltörekvő tehetségeknek kiírt CORE-programját Svájcban – írja a szon.hu.

„Nagyon jólesik az elismerés. Köszönöm mindazoknak, akik elindítottak az úton, akiknek az alapokat köszönhetem, akik segítettek, támogattak közben. Most a legmagasabb szinten folytathatom, vagyis beteljesült az álmom. Ez egyúttal kötelez is, maximalistaként igyekszem a jövőben is megfelelni a kihívásoknak” – mondta Karakó, aki tavasszal a Győr–Kecskemét mérkőzésen debütált az első osztályban, azóta az MTK–Kecskemét, a Bp. Honvéd–Videoton, a Békéscsaba–MTK, a Vasas–Diósgyőr, a Paks–Puskás Akadémia és a Puskás Akadémia–Bp. Honvéd találkozókat vezette az elitben.

2019.09.15 21:59:56

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történhetett edző és játékos között, rejtély…

2019.09.14 22:34:27

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Ferencváros Pakson hozta a kötelezőt.