NB I: Tajti Mátyás az Újpest játékosa lett – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.08.27. 18:47
null
Tajti Mátyás és Kabát Péter (Fotó: Újpest FC)
A Nemzeti Sport korábban megírta, és most hivatalossá vált: a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest bejelentette Tajti Mátyás érkezését. A hírt a középpályás korábbi klubja, a Zalaegerszeg is megerősítette.

 

A Nemzeti Sport Online-on szerdán számoltunk be arról, hogy az Újpest FC előrehaladott tárgyalásokat folytat a ZTE csapatkapitánya, Tajti Mátyás szerződtetéséről. A 25 éves középpályás ezek után szombaton már nem is volt tagja a ZTE keretének, amely éppen Újpesten vendégszerepelt, és 2–1-es vereséget szenvedett. Tajti el is búcsúzott a zalaegerszegi társaktól, a klubok megegyeztek, és vasárnap hivatalosan is eldőlt, hogy a játékos az Újpestben folytatja pályafutását. A két fél nem hozta nyilvánosságra, hogy a szerződés mennyi időre szól.

Azt is megírtuk, hogy ezzel párhuzamosan a lilák játékosa, Yohan Croizet kölcsönbe a zalaiakhoz került, de ezt még nem jelentette be a két klub.

Az Újpestiek honlapja így mutatja be Tajtit:

„A 25 éves játékos három évig erősítette a Zalaegerszeget, ahol 9 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Tajti kiválóan lát a pályán, rúgótechnikája szintén kiemelkedő és a rövid passzos játékokban is támaszkodhat rá a csapatunk. A többszörös utánpótlás-válogatott futballista játékjogát vasárnap megvásárolta klubunk, Tajti már a több éves szerződését is aláírta, így azonnal edzésbe is állhat Újpesten.”

„Szeretném megköszönni mindenkinek az elmúlt három évet – köszönt el Tajti a Zalaegerszeg közleményében. – Köszönöm a klubnak és az összes eddigi edzőnek és stábtagnak, akikkel eddig együtt dolgoztam, hálás vagyok nekik, hiszen sokat segítettek a karrieremben és sokat tudtam fejlődni a kezeik alatt. Köszönöm a ZTE-nél dolgozóknak, akik segítették a munkánkat, illetve a csapatnak is. Nagyon jó társaságban dolgozhattam évek óta, nagyon szerettem velük lenni és velük játszani, hiányozni fognak. Természetesen köszönet illeti a szurkolókat is, akik biztattak minket az elmúlt években. Nyilván mindenkinek az életében eljön az a pont, amikor több szempontból is egy új lépést kell tennie előre, így a pályafutásomat és a családomat tekintve ezt a döntést láttam helyesnek.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
George Danut Ganea (román, FC U Craiova – Románia, szabadon igazolhatóként), Kiss Tamás (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként), Franklin Sasere (nigériai, FC Vaduz – Liechtenstein), Tajti Mátyás (Zalaegerszeg), Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatéők: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Ognjen Radosevics (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos, Tóth Ákos
Kiszemeltek: –

Távozók: Nemanja Antonov (szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként),Giuseppe Borello (olasz, SS Monopoli 1966 – Olaszország, szabadon igazolhatóként),Petrus Boumal Mayega (kameruni, Al-Bataeh – Egyesült Arab Emírségek, szabadon igazolhatóként), Abdoulaye Diaby (mali, FC St. Gallen 1879 – Svájc), Ognjen Mudrinszki (szerb, szabadon igazolható), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:Yohan Croizet (francia, Zalaegerszeg), Eckl Patrik (KFC Komarno – Szlovákia), Szabó Bálint (FK Csíkszereda – Románia),
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, KVC Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Luis Jakobi (német, kikerült az első csapat keretéből)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe), Yohan Croizet (francia, Újpest)
Kölcsönből visszatért: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként),Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tajti Mátyás (Újpest)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, Csíkszereda – Románia, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia) Kiss Ágoston (Tiszakécske, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas FC), Papp László (Mosonmagyaróvár, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia)
Kooperációs kölcsönben Mosonmagyaróváron is játszhatnak: Csóka Dominik, Klausz Milán, Németh Dániel (és az NB III-as keretből Tullner Péter)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Török Kevin (legutóbb kölcsönben Szentlőrinc)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik