NB I: Tádzsikisztánból igazolt kapust a Mezőkövesd

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 11:43
null
Danilo Rjabenko a Mezőkövesd új igazolása (Fotó: mezokovesdzsory.hu)
A Mezőkövesd hivatalos honlapja bejelentette az ukrán Danilo Rjabenko érkezését. A 21 éves kapus legutóbb a tádzsík Pamírnál futballozott. Érdekesség, hogy bár a hivatalos bejelentésre csak ma kerített sort a klub, a játékos már kedden, az Újpest FC ellen (2–2) tagja volt a meccskeretnek: a kispadról nézte végig a találkozót.

 

Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója elárulta, a futballistával fél plusz három éves szerződést kötöttek, a hároméves opció nyáron léphet életbe, amennyiben a felek elégedettek lesznek.

Rjabenko eddigi pályafutása során az ukrán PFK Sztal Kamjanszke, az örmény első ligás FC Lori Vanadzor, míg legutóbb – a már említett – tádzsik Pamir (DF Pomir) csapatában játszott.

A mezokovesdzsory.hu beszámolója felhívja a figyelmet, a kapus már a hétközi NB I-es fordulóban is a szakvezetés rendelkezésére állt: kedden a kispadról nézte végig az Újpest elleni bajnokit.

A jegyzőkönyvből azt is tudjuk, Rjabenko az 1-es számú mezt kapta Mezőkövesden.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Guzmics Richárd (Slovan Bratislava – Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Marin Jurina (bosnyák-horvát, Celik Zenica – Bosznia-Hercegovina, legutóbb kölcsönben Shkupi – Észak-Macedónia), Danilo Rjabenko (ukrán, DF Pomir – Tádzsikisztán)
Kölcsönbe érkezők: Dino Besirovic
(bosnyák, Hajduk Split – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők:
Novák Csanád (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bertus Lajos (Paks), Dombó Dávid (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Molnár Gábor (Diósgyőr), Wieland Dominik
Kölcsönbe távozók:
Sajbán Máté (Paks), Sajbán Miklós (Budaörs)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Arcjom Kancavi (fehérorosz, Dnyapro Mahiljov, onnan FK Ruh Breszt – Fehéroroszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Novák Csanád

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik