B. Á. 2019.07.19 13:15 Frissítve: 2019.07.19 13:41

NB I: román válogatott játékost igazolt a Kisvárda – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a háromszoros román válogatott Claudiu Bumbával – adta hírül a klub hivatalos oldala.

Claudiu Bumba a Kisvárda ötödik szerzeménye (Fotó: kisvardafc.hu)

 

A 25 éves támadó – aki leginkább szélsőként játszik – minden idők egyik legfiatalabb (18 évesen és 22 naposan) debütálója volt a válogatottban, a Türkmenisztán ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be.

Bumba szerepelt többek között a Hapoel Tel-Aviv és a Dinamo Bucuresti együttesében, sőt, az AS Roma utánpótláscsapatában is. Az előző idényben a török Adanaspornál futballozott, 27 mérkőzésen háromszor volt eredményes.

Szintén a Kisvárdával kapcsolatos hír, hogy a klub néhány órával később egy távozóról is beszámolt: három és fél év után elhagyja a gárdát Délczeg Gergely, akivel közös megegyezéssel bontott szerződést a klubvezetés. A 31 éves támadó a hét elején Dorogon vett részt edzéseken, majd szóban mindenben megegyezett az észak-magyarországi NB II-es csapattal.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Baranyai Ádám (Csákvár), Claudiu Bumba (román, szabadon igazolhatóként, legutóbb: Adanaspor – Törökország), Rubus Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Tischler Patrik (Újpest FC, legutóbb kölcsönben Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Zöldesi Illés (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek: Bora György (Balmazújváros, próbajáték), Nikházi Márk (III. kerületi TVE)
Távozók: Andrij Cserepko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna), Délczeg Gergely (Dorog), Horváth Zoltán (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Izing Martin (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Patrick Mevoungou (kameruni, szabadon igazolható), Matija Misic (horvát, Soroksár, szabadon igazolhatóként), Mihajlo Rjasko (ukrán-magyar, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Vári Barnabás (ETO FC Győr, szabadon igazolható), Hrihorij Zanko (ukrán-magyar, cigándi kölcsön után FK Minaj – Ukrajna)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Pavlo Lukjancsuk (ukrán, Dinamo Kijev II – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Felipe (brazil), Gheorghe Grozav (román, Ferencváros)

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.