Rudolf-duplával nyert a Győr a Paks ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.22. 19:55
null
Rudolf Gergely vezette győzelemre a Győri ETO-t (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I 21. fordulójában a bajnoki címvédő Győri ETO Rudolf Gergely duplájával 2–1-re győzött az MVM-Paks otthonában. A szeptember vége óta nyeretlen hazaiaktól Bartha László volt eredményes.

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ
MVM-Paks–Győri ETO 1–2

Paks, Városi Sporttelep, 1600 néző: Vezette: Solymosi
MVM Paks: Molnár P. – Heffler T., Éger, Horváth G., Szabó J. – Fiola, Kecskés T. (Bori, 58.) – Bartha, Tóth B. ( Kiss T., 74.), Lázok (Könyves, 58.) – Délczeg. Vezetőedző: Csertői Aurél
A kispadon: Csernyánszki (k.), Báló, Simon A., Kulcsár D.
Győri ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Kalmár (Kronaveter, a szünetben), Strestík (Dudás Á., 62.) – Varga R. ( Andrics, 77.), Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc
A kispadon: Pogacsics (k.), Wolfe, Burgos, Had
Gólszerző: Bartha (20.), ill. Rudolf (12., 26.)

Ezúttal sem tudta a hét közben megálmodott kezdőcsapatot a pályára küldeni a címvédő Győr edzője, Horváth Ferenc, és ebben a sérültek, eltiltottak mellett saját maga is közrejátszott, hiszen kitette a keretből fegyelmi okok miatt Völgyi Dánielt. Szintén korábbi munkaadója ellen készült a paksi mester, Csertői Aurél, aki azzal a lelki teherrel küzdött, hogy szeptember óta nyeretlen legénységet kell felkészítenie az ETO ellen. Szerencséje sincs sok a Paksnak, lévén Délczeg Gergely fejese a kapufán csattant a mérkőzés elején, majd Éger László hatalmas hibája után Rudolf Gergely az ötös elől lőhetett kapura, és nem is hibázott a válogatott támadó. 0–1!

Megzavarodtak kissé a hazaiak, majd Szabó János beadása után Bartha László pompás csúsztatásával egyenlítettek (1–1), ám a paksi védelem újabb elképesztő hibasorozata végén Rudolf Gergely ismét vezetéshez juttathatta az ETO-t (1–2).

Bár három gól is esett, magas színvonalú játékot nem hozott az első félidő, többnyire kilátástalan mezőnymunkába temetkeztek a felek. A fordulást követően Varga Roland megnyugtathatta volna övéig, ha értékesíti ziccerét, nem pedig elpepecseli azt, majd Csertői kettős cserével próbálta meg feldobni a Paksot, pályára vezényelve Bori Gábort és Könyves Norbertet. Később bevetette Kiss Tamást is, Simon Attila tehát végigkispadozta a mérkőzést.

A másik oldalon Horváth Ferenc a Rok Kronaveter, Dudás Ádám kettőst dobta harcba, pontosabban: mezőnyharcba, mert bizony helyzetek és különösebb izgalmak nélkül csordogált a bajnoki, valóságos eseményszámba ment egy-egy ritmusváltás.

A találkozó utolsó harmadára sem változott a játék képe: ismét győzött a címvédő ETO, továbbra is nyeretlen a Paks, immáron 14 mérkőzés óta.


PERCRŐL PERCRE


90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc
Rudolf kap egy hatalmas rúgást, tovább, majd Szabó lő a jobb alsó mellé 16-ról, ballal.

89. perc
Kronaveter eltol egy kontrát. Négy perc a ráadás.

Csapongó játék, veszélyes támadások nélkül.

79. perc Lipták Zoltán
kap sárgát Szabó fellökéséért, szabadrúgás a tizenhatos vonala mellől, balról. Veszélytelen, éppen Lipták blokkol.

77. perc
Horváth Gábor fejbe rúgja véletlenül Langot, ápolás.

77. perc Nemanja Andrics
be, Varga le.

76. perc
Könyves lő jobbal a bal alsó mellé nem sokkal, egy védőn is megpattan a labda.

75. perc
Fiola Attila lő a tizenhatos bal sarka elől méterekkel a rövid felső fölé-mellé.

74. perc Kiss Tamás
be, Tóth le.

70. perc Michal Svec
kap egy kötőt Tóthtól, cserébe fellöki, sárga.

69. perc
Rudolf adhat be jobbról, de képtelen középre passzolni, Éger tisztáz. Pedig kecsegtető kontrát láthattunk.

A Paks hazai nyeretlenségi szériája hat meccset számlál. A hat találkozó közül ötön a vendégcsapat szerezte meg a vezetést.

67. perc
Varga jobb oldali beadását kiüti szépen Molnár Péter, a berobbanó Lang és Kamber elől.

63. perc
Kamenár lép ki ügyesen Könyves elé.

62. perc Dudás Ádám
be, Strestík le.

58. perc Bori Gábor
váltja Kecskést, Könyves Norbert pedig Lázokot.

55. perc
Varga lőhetne gólt, de az ötös előtt addig vacakol, hogy ketten is beértik, majd ballal rosszul találja el a labdát, ajtó-ablak helyzetben.

52. perc
Varga lő az égbe az ötös bal csücske elől.

50. perc
Lubos Kamenár kikapja a jobb alsó sarok elől Bartha 18 méteres, jobblábas lövését.

48. perc
Pátkai Máté passza után Strestík ballal alig teker a jobb felső mellé 12-ről, kissé jobbról.

47. perc
Bartha két jó csellel becsapja Dinjart a jobbon, de beadása csapnivaló.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Rok Kronaveter
váltja Kalmárt.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


A két csapat legutóbbi három paksi tétmérkőzésén veretlen az ETO (2 győzelem, 1 döntetlen). Az előtte lévő hármon a Paks maradt veretlen.

Az ETO a mezőkövesdi botlás (3–0-s vereség) óta nyert Diósgyőrben és a Videoton otthonában, illetve ikszelt a Ferencváros vendégeként.

Ebben az idényben ha az ETO idegenben nem szerzett gólt, akkor mindig ki is kapott.

45. perc Egy labdaszerzés után Rudolf ziccert hibáz, de les.

42. perc
Dinjar távoli szabadrúgását még a tizenhatos elől kifejeli Bartha, majd Strestík jobbról be, Kecskés Tamás az ötös elől fejjel ki.

41. perc Tóth ütközik Kalmárral, ápolás. Ez nem ért sárgát.

37. perc Kalmár Zsolt felborítja a félpályánál Délczeget, sárga.

35. perc
Ismét a mezőnymunkába temetkeznek a felek.

Tóth passza után Délczeg Marek Strestíket indította, ő Rudolfhoz passzolt, aki ráadásul rosszul vette le a labdát, majd habkönnyedén kicselezte Horváthot, aki nagyon-nagyon nem találta a helyét...

26. PERC ISMÉT VEZET AZ ETO! RUDOLF GERGELY
az ötös előtt kicselezi Horváth Gábort, majd kissé jobbról, hat méterről a túlsó alsóba lő, jobbal. 12!

26. perc
Marko Dinjar ad be jobbról egy szabadrúgást, Kamber nyolc méterről a léc fölé bólint.

23. perc
Szép hazai akció végén jobbal a jobb alsó mellé lő Délczeg, 17 méterről.

20. PERC EGYENLŐ!
Szabó János bal oldali, ballábas beadása után az ötös elől BARTHA LÁSZLÓ a kapu bal sarkába csúsztat fejjel, Lang Ádámot megelőzve. 11!

20. perc
Tóth Bence távoli lövése távolról sem jó.

Messze-messze a Paksé a legrosszabb sorozat az NB I-ben, a kieső helyre visszacsúszó tolnaiak 13 mérkőzés óta nem tudtak nyerni. A széria 2013. szeptember 13. óta tart.

Mezőnyjáték, megszeppent a Paks, visszább állt az ETO.

12. PERC VEZET A GYŐR! Egy hosszú Lipták Zoltán-indításnál elalszik Éger, éppen RUDOLF GERGELYNEK hagyja a labdát a tizenhatoson, a támadó rövid labdavezetést követően az ötös elől jobbal a jobb alsóba lő. 01!

9. perc KAPUFA!
Heffler Tibor jobb oldali beadása után a hosszú oldalon, kisodródva, három méterről Délczeg a kapufára fejel.

6. perc Djordje Kamber megabedobását Éger László fejjel menti a rövid sarok előtt.

3. perc Délczeg Gergely lekészítését Kecskés Tamás ballal 16-ról a bal sarok mellé lövi, nem is sokkal.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


A hazaiak zöld-feketében, a vendégek tiszta fehérben.

„Nem készülök csak azért jobban, mert korábbi csapatom, az ETO lesz az ellenfelünk – árulta el az MVM-Paks pénteki edzése előtt Lázok János. – Persze hazudnék, ha azt mondanám, nincs bennem bizonyítási vágy, de most is úgy gondolom, amikor lehetőséget kaptam az ETO-ban, legyen szó a bajnokságról, a Magyar Kupáról vagy a Ligakupáról, éltem vele. Akkoriban érthetően nem gondoltam arra, hogy a bajnokság közben visszatérek Paksra, de ez a történet is azt mutatja, a futballban bármi megtörténhet. A győriek közül Lipták Zoltánnal egyébként a váltás óta is tartom a kapcsolatot, és bár a héten nem beszéltünk, korábban rendesen ugrattuk egymást. Zoli rendre azzal »biztatott«, felesleges csellel próbálkoznom mellette, mire én azzal vágtam vissza: vigyázzon, úgyis kiállítják rólam."

Egy kis örökmérleg: 21 találkozó, 5 paksi és 9 győri siker, 30, illetve 43 rúgott góllal.

Windecker
16/2-vel, Nyári 14/1-gyel, Molnár 11/0-val, Lázok 9/1-gyel zárt Győrben, Völgyi 7/0-val Pakson, Dudás pedig 2/1-gyel.

JÖTTEK-MENTEK!
A Pakstól a Győrhöz:
1997, Vayer Gábor
A Győrtől a Pakshoz:
2013, Molnár Péter, kölcsönbe, ingyen
2013, Windecker József, k., i.
2013, Lázok János
2010, Dudás Ádám, k.
2009, Völgyi Dániel
2008, Pintér Attila, i.
2008, Nikolov Balázs, i.
2006, Hanák Viktor, i.

Eltiltott: Windecker József (öt sárga lap) itt, Patrick Mevoungou (öt sárga) ott.

A hazaiaktól Nyári Tibor (keresztszalag-szakadás) maródi, a vendégektől Koltai Tamás (részleges bokaszalag-szakadás), Martínez (belső térdszalagszakadás), Takács Ákos (térdműtét után) sérült.

„Egy nagyon nehéz sorozat (Videoton, Honvéd, Győr) utolsó állomásához érkeztünk – így a hazaiak mestere, Csertői Aurél csapata honlapján. – Bizakodóan nézhetünk a győriek elleni mérkőzés elé, hiszen eddig az erősebb ellenfelekkel is mindig egyenrangú partnerként tudtunk játszani. Sőt, mindkét alkalommal vezettünk, tehát nyerési esélyünk is volt. Stabilak voltunk, szervezetten játszottunk, de most még ennél is több kell ahhoz, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Ugyanakkor, ahogyan eddig is, most is van esélyünk a győzelemre. Mindenki tudja, hogy győri vagyok, de ennek ellenére számomra az ETO elleni bajnoki semmi mást nem jelent, mint azt, hogy ez is egy lehetőség három pont megszerzésére."

Két fontos hír Győrből: a klub védője, Völgyi Dániel a mai paksi bajnoki előtt pénteken váratlanul kikerült a győriek keretéből („A játékos fegyelmezetlen volt, megszegte a házirendet, ezért egyeztetve a klubvezetőkkel az a döntés született, hogy pedagógiai okból határozatlan ideig az NB III-as csapat edzésein kell részt vennie" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Horváth Ferenc), illetve hat hétig teljes pihenő vár Leandro Martínezre, a Győri ETO labdarúgójára, aki a napokban sikeres térdműtéten esett át.

A labdarúgó NB I-ben a Győr MA Pakson lép pályára, ott, ahol tavaly még Horváth Ferenc, a győriek mostani vezetőedzője ült a kispadon. Az ETO mestere az NSO Tv-nek úgy nyilatkozott, hogy már megtanulta kezelni az ehhez hasonló szituációkat, és a bajnoki címvédésről csak idézőjelben beszélnek.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ MVM-PAKS–GYŐRI ETO NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC-Teva21136246–21+2545
2. Videoton FC21115538–20+1838
3. Győri ETO FC
21107433–26 +737
4. Budapest Honvéd2196632–24 +833
5. Diósgyőri VTK2089333–24 +933
6. Pécsi MFC2195734–31 +332
7. Haladás2188529–24 +532
8. Ferencváros2085731–31 0 29
9. Lombard Pápa FC2175925–29 –426
10. Újpest FC2067734–35 –125
11. Kecskeméti TE2067726–33 –725
12. Puskás Akadémia FC2166927–37–1024
13. Mezőkövesd21541222–38–1619
14. MTK Budapest21471022–26 –419
15. MVM-Paks21471025–35–1019
16. Kaposvári Rákóczi21261318–41–2312

LABDARÚGÓ NB I, 21. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Március 21., péntek
19.00
Lombard Pápa–Haladás 1–1
Németh Ádám
Március 22., szombat
14.00
Debreceni VSC-Teva–Pécsi MFC 1–0
Andó-Szabó Sándor
16.00Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd 4–0
Erdős József
16.00
MTK Budapest–Videoton 1–2Kassai Viktor
18.00Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi 1–0Farkas Ádám
20.00MVM-Paks–Győri ETO FC 1–2Solymosi Péter
Március 23., vasárnap
16.30
Újpest FC–Diósgyőri VTK (Tv: M1)
Vad II István
18.30
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Ferencváros (Tv: Sport 2)Iványi Zoltán
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik