NB I: nyolc gólt vágott egy meccsen a zöld-fehérek fiatalja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.30. 19:24
Bor Dávid, a Paksi FC színeiben már az NB I-ben is bemutatkozó és gólt szerző fiatal labdarúgó nem kis bravúrt vitt véghez a hétvégén: a paksiak második csapatában nyolc gólt szerzett a Bátaszék ellen 10–0-ra megnyert megyei első osztályú bajnokin.

„Minden gólnak nagyon szoktam örülni, és mindig arra törekszem, hogy megrúgjam a következőt. Most is az volt bennem, hogy jöjjön a kilencedik, de már nem volt rá idő, véget ért a mérkőzés” – mondta a 2014-es esztendő legjobb paksi utánpótlás-játékosának megválasztott Bor Dávid a zöld-fehér klub honlapjának.

Ha megszületett volna az a bizonyos kilencedik, Bor Dávid beállítja a megyei gólrekordot: a bonyhádi Pap Roland – 29 találattal ő a második a tolnai rangsorban – ugyanis ősszel kilencszer köszönt be a Kisdorognak.

Az MLSZ adatbankjából kiderül, hogy a Tolna megyei első osztály góllövőlistáját 34 góllal vezető 20 esztendős Bor Dávidnak – aki a tavalyi bajnok Bátaszék elleni vasárnapi meccsen már az első percben a kapuba talált – az idény során volt egy mesterötöse, két mesternégyese és egy mesterhármasa is a Paksi FC második csapatában, amely jobb gólkülönbsége révén vezeti a tabellát.

Bor Dávidra akkor figyelhettek fel a hazai futballrajongók, amikor novemberben, a Lombard Pápa elleni bajnokin úgy szerezte meg élete eddigi egyetlen NB I-es gólját, hogy csupán a 87. percben lépett pályára csereként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik