NB I: Nem tudom, mi történt a pályával, gyakorlatilag eltűnt róla a fű – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.11. 07:13
A Malmö elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára készülő Mol Vidi FC nem bírt a Debrecennel Felcsúton a labdarúgó NB I negyedik fordulójának nyitó mérkőzésén, a címvédő csak a 91. percben egyenlített Tamás Krisztián szép találatával. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón így értékeltek a vezetőedzők.    

Először a DVSC trénere, Herczeg András beszélt a találkozóról.Herczeg András beszélt a találkozóról.

„Az első félidőben úgy gondolom, jól játszottunk, méltó ellenfelei voltunk a Vidinek, és sikerült megszereznünk a vezetést is. A második félidőben már nem tudtuk úgy birtokolni a labdát, ahogy szerettük volna. Kevesebb volt a pontos passz, bátortalanok voltunk, ezért fölénk kerekedett az ellenfél, és ránk erőltette az akaratát. Ráadásul mindennek a tetejébe Bódi Ádámot is sérülés miatt kellett lehozni. Ennek ellenére a 83. percben volt egy óriási lehetőségünk, amelyetha berúgunk, nyerhettünk volna, de kimaradt, és a Vidi a hosszabbításban kiegyenlített. A három pont fontos lett volna, de a tanulság az, hogy az első félidei teljesítményt hosszabb időre ki kell tudni tolni.”

Bereczki Dániel a 83. percben végleg eldönthette volna a három pont sorsát, Herczeg András szerint azonban nem feltétlenül azon múlt a bravúr.

„Nyilván nagy helyzet volt, de a 90. percben semmibe nem tellett volna egy-két métert futni, hogy Tamás Krisztián ne lőhessen. Nagyon bosszús vagyok, egy ilyen szituációban egy játékosnak oda kell menni és blokkolnia kell, nem elég odakocognia.

Minden meccsen próbálunk jól teljesíteni, jól játszani. Van, amikor sikerül és van, amikor nem. Most az első félidőben sikerült, a másodikban kevésbé, de azt látni kell, hogy egy nagyon jó együttes ellen játszottunk. Gratulálok nekik az eddigi nemzetközi teljesítményhez, sok sikert kívánok a Malmö ellen, remélem, hogy továbbjutnak. Érdekes most ez, mert persze nagy dolog, hogy a Vidivel ikszeltünk , de úgy, hogy a végén kaptunk gólt, azért van bennem egy kis elkeseredettség.”

Ezután a Vidi vezetőedzője,Marko Nikolics értékelte a találkozót. Véleménye szerint játékosai a fáradtság ellenére remek mentalitással játszottak a Debrecen ellen. Ugyanakkor csalódását fejezte ki a nézőszám miatt.

„Figyelembe véve a körülményeket, azt, hogy két napja, szerdán hajnalbanértünk haza Svédországból, a pálya állapotát és a nagy hőséget, csak gratulálni tudok a játékosoknak. A legtöbbjük remek mentalitással játszott, a meccs nagyobb részét irányítani tudtuk. Sok jó kombinációt mutattunk be a széleken, de csak a meccs végén tudtunk betalálni. Úgy éreztem, hogy ha előbb jön az első gól, akkor utána jött volna a második és a harmadik. De így is lehetett látni a lefújás után, hogy mindent kiadtak magukból a játékosaim, sajnálom, hogy nem lett az övék a három pont. Köszönöm azoknak a szurkolóknak, akik kijöttek, de csalódott vagyok a nézőszám miatt. Nagyon fontos meccseket játszunk, Európában is méltó módon képviseljük a klubot, de csak kevesen jöttek ki biztatni a csapatot.

A pályával nem tudom mi történt, tíz napja játszottunk itt, azóta gyakorlatilag eltűnt róla a fű. Nem segítette ez sem a játékot, de jobban kellett volna koncentrálnunk a befejezéseknél, valamint egy kis szerencse is hiányzott a győzelemhez.”

NB I
4. FORDULÓ
Mol Vidi FC–Debreceni VSC 1–1(Tamás K. 91., ill. Varga K. 13.)

Felcsút, Pancho Aréna, 1446néző.V:Kassai

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC3311–3+89
2. Budapest Honvéd338–2+69
3. Debreceni VSC4225–2+38
4. MTK Budapest3215–506
5. Mol Vidi FC3126–2+45
6. Mezőkövesd Zsóry FC2114–2+24
7. Újpest FC31113–4–14
8. Puskás Akadémia FC3123–5–21
9. Szombathelyi Haladás3125–8–31
10. Paksi FC3122–5–31
11. Diósgyőri VTK3123–8–51
12. Kisvárda330–9–90

NB I, 2018–2019, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Mol Vidi FC–Debreceni VSC 1–1Felcsút,
Pancho Aréna, 1446 néző
Kassai Viktor
AUGUSZTUS 11., SZOMBAT
19.30:Kisvárda–Ferencváros
(Tv:M4 Sport)
Kisvárda,
Várkerti Sporttelep
Pintér Csaba
19.30:Haladás–Puskás Akadémia
Szombathely,
Haladás Stadion
Solymosi Péter
19.30:MTK Budapest–Diósgyőri VTK
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Andó-Szabó Sándor
AUGUSZTUS 12., VASÁRNAP
17.00:Paksi FC–Újpest FC
(Tv:M4 Sport)
Paks, Városi Stadion
Berke Balázs
19.00:Mezőkövesd–Bp. HonvédMezőkövesd, Városi StadionErdős József
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik