NB I: Miriuta László lehet a Kisvárda vezetőedzője

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2019.06.01. 20:59
A Nemzeti Sport információi szerint elképzelhető, hogy Miriuta László váltja a távozó Dajka Lászlót a labdarúgó NB I-es Kisvárda kispadján.

Miután hivatalossá vált, hogy Dajka László nem marad a Kisvárda vezetőedzője – elképzelhető, hogy a klub alkalmazásában marad –, elkezdődtek a találgatások, ki ülhet le a kispadra. Felröppent Feczkó Tamás neve, de úgy tudjuk, a legutóbb az MTK Budapestnél dolgozó szakember nem lesz a Kisvárda edzője – viszont elképzelhető, hogy Miriuta László igen.

Miriuta tavaly október óta a román első ligás Nagyszeben (Hermannstadt) vezetőedzője, s vasárnap még rendkívül fontos bajnoki vár rá, együttese odahaza játszik a Dunarea Calarasi csapatával, s ha nyer, kiharcolja az osztályozót a bentmaradásért, ha nem szerez három pontot, kiesik az élvonalból. A korábbi kilencszeres magyar válogatott már dolgozott Magyarországon, 2014 novembere és 2015 júniusa között a Győri ETO kispadján ült.

Egyelőre tehát kérdés, ki irányítja a kisvárdai klubot a következő idényben, az viszont biztossá vált, hogy Vári Barnabás elköszön az együttestől – a védőnek még egy évig élt volna a szerződése, de kezdeményezésére közös megegyezéssel felbontották.

„Négy évet töltöttem el az együttesnél, úgy éreztem, új kihívásra van szükségem – mondta a Nemzeti Sportnak a 31 éves labdarúgó. – Meg kell újulnom, és szerencsére ebben a klub is partnernek bizonyult, korrekt módon váltunk el. A döntésemben van kockázat, nem tudom ugyanis, hol folytatom a pályafutásomat. Remélem, úgy teljesítettem az utóbbi időben, hogy felkeltettem néhány csapat érdeklődését.”

Az NB I-ből és az NB II-ből is keresték már a hátvédet, s napokon belül eldőlhet, hol kezdi el a felkészülést. Az előző idényben 22 alkalommal lépett pályára kezdőként, s három gólt szerzett.

„A szabadságomat töltöm, rám is fér, kemény idény van mögöttem. Szerencsére sikerült kiharcolnunk a bentmaradást, nagy eredményt értünk el a város életében. Igaz, voltak hullámvölgyeink, de NB I-esek maradtunk, s ez a lényeg.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Izing Martin (?, BFC Siófok), Hrihorij Zanko (?, ukrán-magyar, Cigánd), Zöldesi Illés (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek: Koszta Márk (Mezőkövesd)
Távozók: Mihai Minca (román), Vári Barnabás (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Pavlo Lukjancsuk (Dinamo Kijev II)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gosztonyi András (Bp. Honvéd), Horváth Zoltán (lejár a szerződése), Brana Ilics (szerb, lejár a szerződése), Lucas (brazil, Mezőkövesd), Rados Protics (szerb, lejár a szerződése), Sassá (brazil, DVTK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik