NB I: megkezdődött a Kassai kontra Lipták per

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 21:06
null
Lipták Zoltán és Kassai Viktor a bíróságon találkozhat újra (Fotó: Szabó Miklós)
Hétfőn Győrben megkezdődött Kassai Viktor és Lipták Zoltán peres ügye, amelyről elsőként a Nemzeti Sport számolt be.

 

Novemberben adtunk róla hírt, hogy a diósgyőri labdarúgók szerint a tavaly április 29-én lejátszott Diósgyőri VTK–Vasas bajnokin rasszista szavakat használt Kassai Viktor.

A mérkőzés 74. percében Kassai kiállította Liptákot – a játékvezető szerint a DVTK futballistája megütötte az angyalföldiek légiósát, Felix Burmeistert (utóbbi később a televízióban megerősítette az ütés tényét). Liptákot az MLSZ fegyelmi bizottsága is bűnösnek találta és öt bajnokitól eltiltotta. A súlyos ítéletnek az is magyarázata lehetett, hogy a védő a piros lap láttán csaknem nekirontott a bírónak, és csak társai tudták megfékezni, miközben indulatosan vitatta az ítéletet.

A DVTK vezetősége nem hagyta annyiban a dolgot, és Lipták büntetése kapcsán a tárgyalás megtartását kezdeményezte. A meghallgatáson kapott igazán „gellert” a történet, hiszen a fegyelmi bizottság előtt elhangzottakról feljegyzés készült, és az írásba foglaltak alapján Kassai – információnk szerint rágalmazásért valamint becsületsértésért – feljelentette a kiállított labdarúgót.

Lapunk úgy tudja, a fegyelmi tárgyaláson a DVTK a játékosokra hivatkozva azt állította, hogy a játékvezető „rasszista megjegyzéseket tett” az akkor a klubban szereplő, azóta Felcsúton futballozó Patrick Mevoungoura.

Hétfőn Győrben megkezdődött a per, bár a főszereplők közül egyelőre csak Kassai jelent meg a bíróságon, Liptákot az ügyvédje képviselte.

A bírósági jegyzőkönyvre hivatkozó Kisalföld szerint az ominózus rasszista mondat így hangzott volna: „Shut up, negró, fa....ó g...i vagy.”

Kassai tagadja, hogy ezt mondta.

„Sem ilyet, sem más rasszista kijelentést nem tettem” – szögezte le hétfőn a jó hírnevének megsértése miatt perlő futballbíró, aki azt kéri: állapítsák meg a jogsértést, és Lipták Zoltán fizessen neki 500 ezer forint sérelemdíjat – írja a megyei portál.

A per várhatóan áprilisban folytatódik, amikor Liptákot és Mevoungout is meghallgatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik