NB I: Mátyus és Csertői borzasztó esete a példa, halasztani kellett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.07. 07:52
null
Tiszta sor: ez a pálya tiszta sár, nem lehetett rajta futballozni (Fotó: Veres Viktor)
A paksiakat irányító Csertői Aurél és a Nyíregyházát vezető Mátyus János is egyetértett Iványi Zoltán játékvezető ama döntésével, hogy a paksi pálya az eső miatt alkalmatlan a játékra és ezért elhalasztotta a szombat este 20 órára kiírt találkozót. Noha a halasztás egyik csapatnak sem kedvezett, a két vezetőedző egyetértően csapott egymást tenyerébe: jobb, ha nem lesz sárdagasztás. Különben is, karrierjük egyik legrosszabb emléke fűződik hasonló körülményekhez.

„Az öltözőfolyosón várakozva eszembe jutott, hogy szegény Csertői Aurélnak annak idején a Honvéd-pályán éppen egy ilyen sáros talajon törtem el a lábát – mondta Mátyus János. – Véletlen volt, nincs harag köztünk, és ez a pálya most valóban balesetveszélyes."

Az 1998–1999-es szezonban 2–2-re végződött Honvéd–FTC mérkőzés jelenete a magyar bajnokság egyik legborzasztóbb pillanata, bár Csertői nem tért ki külön az esetre Pakson. (Videó erős idegzetűeknek itt.)

„Ez van, jó döntés született. Hiába szerettünk volna játszani, nem lett volna értelme. Nézzék meg, ilyen pályán maguk szerint lehet futballozni?" – tárta szét a karját Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője.

A paksiakat nem először tréfálja meg idén az időjárás, szeptemberben a Diósgyőr ellen már megjárták egyszer, akkor is nagy esőzés mosta el a mérkőzést. Azt a meccset már pótolták (nyert a Paks), de hogy ezt mikor fogják, egyelőre nem tudni.

Az MLSZ azt szeretné, hogy még ebben az évben sor kerüljön a találkozó lejátszására, ha kell, műfüvön. A csapatok viszont nem ragaszkodnának a gyors pótláshoz, mondván, a játékosok a jövő héten szabadságra mennének, s akad, akinek hónapokkal ezelőtt lefoglalt repülőjegye van.

LABDARÚGÓ NB I, 17. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
December 5., péntek
19.00 Ferencváros–Lombard Pápa 2–0 Szabó Zsolt
December 6., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Győri ETO FC 0–2 Andó-Szabó Sándor
16.00
Pécsi MFC–Puskás Akadémia FC 0–1 Erdős József
16.00Dunaújváros PASE–Videoton 1–4Vad II István
18.00Szombathelyi Haladás–Kecskeméti TE 3–1 Solymosi Péter
20.00MVM-Paks–Nyíregyháza Spartacus – elhalasztvaIványi Zoltán
December 7., vasárnap
16.30Diósgyőri VTK–Újpest FC (M1) Bognár Tamás
18.30Debreceni VSC-Teva–MTK Budapest (Sport 2)Németh Ádám
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik