NB I: Marko Nikolics szerint ezt nem látta jól Kondás Elemér a Vidi–Kisvárdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.22. 06:52
A bajnoki címvédő fehérváriak négygólos, fölényes győzelmet arattak az újonc Kisvárda felett a labdarúgó NB I első fordulójában. A mérkőzés után így értékeltek a vezetőedzők.

A Kisvárda vezetőedzője, Kondás Elemér szerint a bátortalan játék és a súlyos egyéni hibák vezettek a kiütéses vereséghez.Kondás Elemér szerint a bátortalan játék és a súlyos egyéni hibák vezettek a kiütéses vereséghez.

„Mondtam korábban is, hogy a hibákat az NB I-ben már sokkal gyorsabban kihasználják. Miután kiállították az egyik játékosunkat, szinte egyoldalúvá vált a mérkőzés, és jó edzőpartnerei voltunk a Vidinek. Ki tudtak próbálni rajtunk olyan dolgokat, melyeket esetleg szerdán tudnak alkalmazni a BL-selejtezőn."

A Nemzeti Sport újságírója megkérdezte a trénertől, hogy mit gondol Vári Barnabás kiállításáról.

„Ha nyúlt volna a labdáért, akkor csak sárga, mert szerelni akart volna. Így, hogy visszahúzta, pirosat ért. Tehát mondhatni, jó volt a döntés, még ha számunkra kedvezőtlen is. Ráadásul megelőzte három olyan hiba, amit nem szabad elkövetni. Viszont az lehet, hogy a Jánvári Gabit ott kilökték a labda alól, ami talán fújható lett volna kifelé. Szerintem Kovács István meglökte, amikor felugrott, és olyankor egy nagyon pici lökés is elég, hogy kitolja a labda alól. Ha ott kifelé szabad, akkor talán picit megnyugodtak volna a játékosok, és nem 4–0-s vereség lett volna a vége."

Gosztonyi András még csereként melegítve hibázott: visszadobta a játékban lévő labdát, amiért a játékvezető sárga lappal „jutalmazta”, a Vidinek pedig szabadrúgást ítélt, ami után Juhász Roland gólt is szerzett.

„Ilyen hülyeséget csinálni… Még szerencse, hogy nem a tizenhatoson belül tettük ezt, mert akkor büntetőt kellett volna ítélni az új szabály szerint. Az lett volna még szép, ha ilyen butaság miatt megadnak még egy tizenegyest."



A Mol Vidi mestere, Marko Nikolics azzal kezdte, hogy gratulált játékosainak a sikerhez.

„Jobban játszottunk, mint a két Bajnokok Ligája-selejtezőn, de az nem kérdés, hogy van még miben fejlődni. Ami a legfontosabb, hogy megvolt a mentális stabilitás, ami hozta magával a taktikai fegyelmet is. Jöttek a helyzetek, jöttek a gólok. Sok lehetőségünk volt, az ellenfélnek pedig nem engedtünk sokat. Persze a Kisvárdának idegenben tíz emberrel nagyon nehéz dolga volt."

Azt viszont elismerte: szerdán, a Ludogorec elleni BL-selejtezőn sokkal nehezebb feladat vár rájuk.

„Teljesen már ritmusú mérkőzés lesz, hiszen a Ludogorec nagyon jó csapat. Nekem az a dolgom, hogy a Vidit felhozzam erre a szintre. Remélhetőleg minél hamarabb, ezen dolgozunk. Ahogy látjuk az elmúlt hét-nyolc év eredményeit a magyar labdarúgásban, ez nem könnyű feladat, kihívás. De bízom a csapatban és a játékosokban. Szeretnék jó eredményt elérni a klubért és az egész magyar fociért."

Ezután újságírói kérdésre Kondás Elemér felvetésére is reagált, miszerint a Kisvárda ellen kipróbálhattak olyan dolgokat, melyeket kamatoztathatnak szerdán.

Ezt nem látta jól a kolléga. Mi minden ellenfelet tisztelünk, és ez katasztrófához is vezetett volna. A Kisvárdának vannak nagyon jó játékosai, ha megnézzük néhányuk egyéni karrierjét. Most először játszottak együtt élesben, de mindenki jegyezze meg, hogy ez a csapat nagy meglepetéseket fog még szerezni a bajnokságban."



A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Mol Vidi FC–Kisvárda 4–0 (Lazovics 15., M. Scsepovics 35., Juhász R. 44., Sz. Scsepovics 91.)
Felcsút, Pancho Aréna. V: Bognár T.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik