HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.22 06:52 Frissítve: 2018.07.22 08:46

NB I: Marko Nikolics szerint ezt nem látta jól Kondás Elemér a Vidi–Kisvárdán

A bajnoki címvédő fehérváriak négygólos, fölényes győzelmet arattak az újonc Kisvárda felett a labdarúgó NB I első fordulójában. A mérkőzés után így értékeltek a vezetőedzők.

HIRDETÉS

 

A Kisvárda vezetőedzője, Kondás Elemér szerint a bátortalan játék és a súlyos egyéni hibák vezettek a kiütéses vereséghez.

„Mondtam korábban is, hogy a hibákat az NB I-ben már sokkal gyorsabban kihasználják. Miután kiállították az egyik játékosunkat, szinte egyoldalúvá vált a mérkőzés, és jó edzőpartnerei voltunk a Vidinek. Ki tudtak próbálni rajtunk olyan dolgokat, melyeket esetleg szerdán tudnak alkalmazni a BL-selejtezőn."

A Nemzeti Sport újságírója megkérdezte a trénertől, hogy mit gondol Vári Barnabás kiállításáról.

„Ha nyúlt volna a labdáért, akkor csak sárga, mert szerelni akart volna. Így, hogy visszahúzta, pirosat ért. Tehát mondhatni, jó volt a döntés, még ha számunkra kedvezőtlen is. Ráadásul megelőzte három olyan hiba, amit nem szabad elkövetni. Viszont az lehet, hogy a Jánvári Gabit ott kilökték a labda alól, ami talán fújható lett volna kifelé. Szerintem Kovács István meglökte, amikor felugrott, és olyankor egy nagyon pici lökés is elég, hogy kitolja a labda alól. Ha ott kifelé szabad, akkor talán picit megnyugodtak volna a játékosok, és nem 4–0-s vereség lett volna a vége."

Gosztonyi András még csereként melegítve hibázott: visszadobta a játékban lévő labdát, amiért a játékvezető sárga lappal „jutalmazta”, a Vidinek pedig szabadrúgást ítélt, ami után Juhász Roland gólt is szerzett.

„Ilyen hülyeséget csinálni… Még szerencse, hogy nem a tizenhatoson belül tettük ezt, mert akkor büntetőt kellett volna ítélni az új szabály szerint. Az lett volna még szép, ha ilyen butaság miatt megadnak még egy tizenegyest."A Mol Vidi mestere, Marko Nikolics azzal kezdte, hogy gratulált játékosainak a sikerhez.

„Jobban játszottunk, mint a két Bajnokok Ligája-selejtezőn, de az nem kérdés, hogy van még miben fejlődni. Ami a legfontosabb, hogy megvolt a mentális stabilitás, ami hozta magával a taktikai fegyelmet is. Jöttek a helyzetek, jöttek a gólok. Sok lehetőségünk volt, az ellenfélnek pedig nem engedtünk sokat. Persze a Kisvárdának idegenben tíz emberrel nagyon nehéz dolga volt."

Azt viszont elismerte: szerdán, a Ludogorec elleni BL-selejtezőn sokkal nehezebb feladat vár rájuk.

„Teljesen már ritmusú mérkőzés lesz, hiszen a Ludogorec nagyon jó csapat. Nekem az a dolgom, hogy a Vidit felhozzam erre a szintre. Remélhetőleg minél hamarabb, ezen dolgozunk. Ahogy látjuk az elmúlt hét-nyolc év eredményeit a magyar labdarúgásban, ez nem könnyű feladat, kihívás. De bízom a csapatban és a játékosokban. Szeretnék jó eredményt elérni a klubért és az egész magyar fociért."

Ezután újságírói kérdésre Kondás Elemér felvetésére is reagált, miszerint a Kisvárda ellen kipróbálhattak olyan dolgokat, melyeket kamatoztathatnak szerdán.

Ezt nem látta jól a kolléga. Mi minden ellenfelet tisztelünk, és ez katasztrófához is vezetett volna. A Kisvárdának vannak nagyon jó játékosai, ha megnézzük néhányuk egyéni karrierjét. Most először játszottak együtt élesben, de mindenki jegyezze meg, hogy ez a csapat nagy meglepetéseket fog még szerezni a bajnokságban."A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT! 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Mol Vidi FC–Kisvárda 4–0 (Lazovics 15., M. Scsepovics 35., Juhász R. 44., Sz. Scsepovics 91.)
Felcsút, Pancho Aréna. V: Bognár T.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

2018.11.12 00:49:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szurkoljunk azért, hogy a Vidi tavasszal is érezze a kettős terhelést.

2018.11.11 12:28:14

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

Ismét botlott az európai kupamérkőzés után a bajnok, most Mezőkövesden hagyta ott mindhárom pontot.

2018.11.10 22:59:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS