NB I: majdnem kétmilliárdot elvontak a stadionépítésektől

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 14:01
null
A győri az egyik stadion, amelyiknek fejlesztésére kevesebb pénz jut (Fotó: NS-archív)
Majdnem kétmilliárd forintot vontak el négy magyarországi futballstadion (Bp. Honvéd, Győri ETO, PMFC, Vasas) fejlesztésétől – az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. Más sportcélú fejlesztésekre ugyanakkor újabb több mint kétmilliárd forintot fordít a kormány.

 

A határozat az átcsoportosítások között a Budapest Bozsik-stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 400 millió, a Győri ETO Futball Club labdarúgó-sportlétesítmény fejlesztésétől 560 millió, a pécsi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky Rudolf Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 500-500 millió forintot vont el.

A határozatban az is szerepel, hogy a kormány a Köztársasági Elnökség múlt évi 280 millió, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2.7 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványának döntő részben sportcélú felhasználásáról döntött.

A legnagyobb összeg – 1 milliárd 830 millió forintegyes atlétikai és egyéb sportfejlesztésekre jut. A Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintot kapnak. A sportcélból kivétel a rendőrség, amelynek 280 millió forintot juttatott a kormány.

Mint ismert, a Győri ETO és a PMFC licenc híján a következő szezonban nem szerepelhet az NB I-ben, a Vasas azonban feljutott oda, a Bp. Honvéd pedig továbbra is ott játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik