NB I: legutóbb a BL-ben szereplő Ferencváros hozott ilyen átlagot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 16:29
null
Ebben az idényben eddig négyszer voltak tízezernél többen a Fradi meccsein (Fotó: Koncz György)
Az NB I-ben szereplő Ferencváros meccseire egyre többen látogatnak ki, 23 éve nem látott magasságokban van a csapat átlagos nézőszáma. A 2018–2019-es idényben eddig átlagosan 10 137 fő nézte meg a Fradi meccseit a Groupama Arénában. Az NB I-ben ez a legmagasabb szám, de a zöld-fehérek labdarúgócsapatánál sem mindennapos a 10 ezer fölötti átlag – számolt be róla az origo.hu.

A klub tájékoztatása szerint 23 éve nem volt ekkora az érdeklődés a labdarúgócsapat iránt, a tavalyi idényben átlagosan kilencezren voltak a stadionban, míg legutóbb az 1995–1996-os idényben lépte át a szám a tízezret, akkor a Bajnokok Ligájában is szerepelt a Fradi.

Bővebben itt.

A Ferencváros ebben az idényben eddig tíz bajnoki mérkőzést játszott hazai pályán, a Groupama Arénában, ebből négy meccsen – az Újpest FC (20 675), a Mol Vidi FC (14 520), az MTK Budapest (11 067) és a Bp. Honvéd (10 027) elleni találkozón – voltak tízezernél többen az Üllői úton.

Az NB I-ben szereplő klubok közül a Ferencvároson kívül még négy csapat, a Debreceni VSC, a Diósgyőri VTK, a Mol Vidi FC és az Újpest FC stadionjának befogadóképessége több mint tízezer fő, a többi élvonalbeli együttesnél (Haladás, Paks, Mezőkövesd, Kisvárda, Puskás Akadémia, MTK Budapest és az MTK-stadionban játszó Bp. Honvéd) eleve nem is lehetne tízezres átlagot produkálni, hiszen ezen klubok stadionjába nem fér be ennyi néző…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik