nemzetisport.hu 2018.03.11 10:42 Frissítve: 2018.03.11 10:41

NB I: „Lazovics akkora sztár, mint Huszti vagy Gera, tiszteletet érdemel”

A Videoton ideiglenes albérletében magabiztosan győzte le a Diósgyőr együttesét a labdarúgó NBI 22. fordulójának záró mérkőzésén. A két vezetőedző a sajtótájékoztatón beszélt a gólgazdag találkozóról.

 

 

Először a vendég Diósgyőr vezetőedzője, Bódog Tamás értékelt: 

„A mérkőzés képe alapján a Videoton jobb csapat volt ma. Megérdemelten nyertek, sok sikert nekik a továbbiakban. Csapatommal kapcsolatban az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, nem mertük felvállalni a bátor támadásokat vagy azokat az esetleges beállításokat, amelyeket előzetesen megbeszéltünk. Sajnos a második félidőben már rákényszerültünk, akkor sikerült jobban megoldani. Büszke vagyok a csapatra, hogy a hátrány ellenére támadó felfogásban játszottak. Megpróbáltak mindent. Idegenben a Videoton ellen azért nem olyan könnyű, más csapatok is el fognak itt vérezni."

Elmondta, hogy elsősorban miben látja a vereség okát.

„A tanulsága megvan ennek a mérkőzésnek. Lehetett érezni: amit a második félidőben a párharcokba beleraktak a játékosok, az az elsőben nem volt meg. Hiába mondják azt, hogy mi vagyunk a legpárharcerősebb csapat... Ha ezeket nem hozod minden mérkőzésen, akkor így jársz, mint ma. Akik ma játszottak, ugyanúgy megtették azt, amit lehetett. Ez akkor is előfordulhatott volna, ha komplett, sérülésmentes, eltiltásmentes csapattal állunk fel. A Videotontól nem szégyen kikapni."

 

Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője  így látta a találkozót:

„Először is gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményük miatt, nagyon fontos három pontot szereztünk egy erős ellenféllel szemben. Egyáltalán nem könnyű a Diósgyőr ellen játszani, ezt láthattuk ma is. Egész héten erre a meccsre készültünk, úgy érzem ez a felkészülés jól sikerült. Most egy nap szünetet kapnak a játékosok majd öt nap felkészülés a Balmazújváros ellen."

A szerb edző kitért két gólt szerző honfitársának, Danko Lazovicsnak a viselkedésére és formájára is.

„Danko Lazovics majdnem 35 éves, de mentálisan és energiában is kimagasló. Hihetetlen teljesítményt nyújtott ma is a pályán. A bíróról nem szeretnék külön beszélni. Mindig tiszteljük a játékvezetőket, de ennek a tiszteletnek egy kétirányú utcának kellene lennie. Tekintsünk el Danko személyétől: egy olyan játékos, mint ő, vagy Huszti Szabolcs, Juhász Roland vagy Gera Zoltán a Fradiból nagyon nagy nevek, igazi sztárjai ennek a bajnokságnak és igenis tiszteletet érdemelnek."

Arra a kérdésre, hogy mit vár a jövő heti, Balmazújváros elleni meccstől, úgy fogalmazott:

„Mindig elmondom a játékosoknak, hogy mindenkit tisztelni kell ebben a bajnokságban. Nincsen gyenge csapat. A Balmazújváros hiába szerepel hátul a tabellán már négy pontot elvett tőlünk. Magabiztosan kell játszanunk, de meg kell adnunk a tiszteletet. Természetesen szeretnénk megszerezni a három pontot."

LABDARÚGÓ NB I
22. FORDULÓ

Videoton–DVTK 4–1 (Lazovics 21., 26., Sz. Scsepovics 57., Nego 92., ill. Óvári 78.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2020.10.24 14:19:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...kihagyott büntető, dulakodás a végén, no és kétgólos, megérdemelt zöld-fehér siker.

2020.10.24 13:54:27

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Megszakadt a paksiak diadalsorozata, sőt a hajrában Eppel hagyta ki a meccs ziccerét.

2020.10.24 13:49:55

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kovácsréti bombagólja kevés volt a győzelemhez a Várdának, szerencse is kellett a ponthoz a kék-fehéreknek.

2020.10.24 09:49:05

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE, BORBOLA BENCE

Haratin elmondta, Barcelona után áthangolódtak a derbire, tudja, mire számíthatnak.