NB I: Kondás beküldte Seydit, Szakályt és Sidibét, én meg egy '96-os és egy '95-ös fiút - Artner

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.24. 23:45
Mint ismert, a DVSC-Teva nagy küzdelemben 1–0-ra megverte a Haladást a labdarúgó NB I 5. fordulójában. A találkozót követően Kondás Elemér, a debreceniek edzője arról beszélt, hogy a szombathelyiek falat húztak a kapujuk elé, míg Artner Tamás szerint a két csapat mélysége közötti különbség döntött.

„Magasra tettük a lécet. A csapat tette magasra. Tényleg feszülten játszottunk az első félidőben, ráadásul egy nagyon szervezett ellenfél érkezett ma hozzánk. Az első félidőben szinte élő falat húztak a kapujuk elé, és a megszerzett labdákból pedig próbáltak kontrázni. Volt is egy nagy helyzetük, szerencsére kihagyták. A második félidőre váltottunk, volt egy kényszerű cserék és egy szünetbeli változtatásunk is, ezt követően a csapat sokkal jobban futballozott. Tudtunk támadásokat építeni, megvoltak a helyzeteink. Fontos és értékes győzelmet arattunk, egy szervezett Haladás ellen" – nyilatkozta Kondás Elemér a mérkőzést követően a Sport Tv-nek.Kondás Elemér a mérkőzést követően a Sport Tv-nek.

Kondásnak a gólszerző Kulcsár Tamást is le kellett cserélnie, de a vezetőedző elmondása szerint nem súlyos a sérülés, csak megelőzésből hozta le a támadót a hajrában.

„Úgy gondolom, hogy mindenképpen – felelte a debreceni edző arra kérdésre, hogy elindult-e felfelé a csapata. – Szenvedéllyel futballoztak a játékosok, főleg a második félidőben, volt bennük tűz, úgy gondolom, hogy megérdemelte a csapat a győzelmet.”

„A csapat a maximumot nyújtotta, ennél többet jelen pillanatban nem tudunk. Azt, ami bennünk van, azt a csapat és a kispad is kiadta magából – mondta ezt már Artner Tamás. – Volt egy óriási ziccerünk, sajnos kihagytuk, Debrecenben az ilyenekkel jobban kell sáfárkodni. Annyi a különbség, hogy Elemér behozott egy Szakályt, Sidibét, Seydit, én meg egy '96-os meg egy '95-ös fiút. Gratulálok a fiaimnak. Az első perctől kezdve meccsben voltak, tisztességgel csinálták, szervezettek voltak. Voltak szép támadásaink, tudtuk birtokolni a labdát, a jövőre nézve ez egy biztató teljesítmény volt.

„Azt mindenki látja, hogy teljesen átalakultunk. Ráadásul két olyan játékosunk nem volt itt, a Fehér Zoli és a Radó Andris, akit mi nem tudunk pótolni. Én elmondtam a szezon előtt is, hogy ez az idény arról fog szólni, hogy maradjunk bent az NB I-ben. Ezt aki nem látja, az vak szerintem, ezt jelen pillanatban így kell látni. Én a játékosaimhoz mindig úgy álltam, hogy ők valamilyen szinten a mi gyerekeink, úgyhogy őket biztatni, szeretni kell, természetesen akkor, ha megtesznek mindent és rászolgálnak. Hétről hétre javulunk egyébként, A Pécs ellen is és most is voltak időszakok, amikor egész jól futballoztunk, csak amikor az egy egy elleni párharcok kialakulnak a pályán, ott azért lehet látni, hogy jelen pillanatban a fiatalabb, rutintalanabb játékosaim még alulmaradnak.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik