Gomes: Tiszteletet a Videotonnak!; A volt kapitányt akarják a helyemre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.12. 19:04
null
Gomes kiabálva zárta a sajtótájékoztatót (Fotó: Tumbász Hédi)
José Gomes, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton vezetőedzője rendkívül feldúltan nyilatkozott a Lombard ellen döntetlen (2–2) után, és úgy fogalmazott, mindenkinek tisztelnie kellene a fehérváriakat. A portugál szakember kiabálva zárta a sajtótájékoztatót, majd kivonult.

„Természetesen nem vagyok elégedett” – válaszolta José Gomes szűkszavúan az újságírói kérdésre.

„Önök is látták a meccset. Nagyon jól kezdtünk, jó kombinációkkal. Voltak helyzeteink, de az első helyzetükből betaláltak. Nyomást helyeztünk az ellenfélre, és váltottunk a felálláson, mert Marco nem tudta folytatni. Aztán ismét betalált az ellenfél egy szabadrúgást követően. Rengeteg helyzetünk volt a harcos ellenféllel szemben, és egyenlítettünk, de nem sikerült nyernünk.”

„Nem lepett meg az ellenfél. Készültünk rá, hogy öt védő ellen kell majd játszanunk” – mondta Gomes.

Amióta ideérkeztem, számos meccs – nemcsak egy, vagy kettő, rengeteg – volt olyan, hogy a padon maradtam, és nyertünk. Szerintem ez nem fontos kérdés. Kifogásnak tűnhet, hogy a bírókról beszélek. Nem én vagyok a Videoton. Én a Videoton edzője vagyok. És a játékvezetőknek, a szövetségnek és valamennyi döntéshozónak tisztelnie kell a Videotont, mert rengeteget dolgozunk. Ez nem a Fehérvár-projekt, ez a magyar projekt. Magyarországot képviselhetnénk Európában. Szükségünk van a tiszteletre, tiszteletet követelünk. Az első tavaszi meccsünkön, az MTK ellen Kassai Viktor úr vezetett, és nézzék meg, micsoda hibákat követett el ellenünk. Ezt nem tudjuk elfogadni. Rengeteget dolgozunk. Önök meg azt mondják, hogy ez az edző már megint a bírókról beszél, de nem erről van szó. Nézzék meg a felvételeket, és mondják el, ha nincs igazam. Köszönöm” – mondta kiabálva José Gomes, majd kiment a sajtótájékoztatóról.

Nem sokkal később José Gomestől megjelent egy másik nyilatkozat is hivatalos honlapján, amelyben arról beszélt, hogy van egy ellene dolgozó lobbi, amely a volt magyar kapitány akarja a helyére ültetni, és ezért sújtják csapatát a bírók.

„A játékvezetők számos alkalommal sújtottak minket büntetőkkel, mivel van egy lobbi, amely a korábbi magyar szövetségi kapitányt akarja a Videoton élén látni” – olvasható Gomes nyilatkozata a josegomescoach.com-on.

„Nagyon nehéz ilyen körülmények között játszani, de megpróbáljuk túlélni ezt a nehéz időszakot” – tette hozzá a portugál edző.

A Videoton vezetőedzőjének portugál sajtósa este 9 előtt nem sokkal megkereste a Nemzeti Sport Online-t, hogy „új verziója jelent meg José Gomes nyilatkozatának, amelyben már nem esik szó a korábbi magyar kapitány lobbijáról”.

A szakember nyilatkozatát ezzel egyidejűleg átírták a tréner hivatalos oldalán. Ettől függetlenül Gomes nem véletlenül említhette meg a volt kapitányt, a Nemzeti Sport Online-hoz már múlt héten eljutottak olyan hírek, hogy Egervári Sándor neve szóba kerülhet a portugál edző utódjaként, de az érintettek nem kívántak nyilatkozni a témában, és információink szerint konkrét tárgyalások még nem voltak.

PÁPAI ÁLDÁS – JOSÉ GOMES ELVIHARZOTT A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL

Tóth Bálint: Marics olyan fizikai állapotban van, mint én

„Úgy indult a játék, hogy nagyon jó első félidőt játszottunk. A taktikánk váratlanul érte az ellenfelet, nem tudott velünk mit kezdeni. A szünetben várható volt, hogy vált a Videoton. A második félidőben nagyot küzdöttek a srácok. Ha fizikailag jobb állapotban lennénk, akkor nem lennének olyan gondjaink, mint a szünet után. Sok a sérülés, a betegség, és ennek a hatása előjön a hetvenedik perc környékén. Parádésan küzdöttek, és meg vagyok elégedve a döntetlennel egy olyan csapat otthonában, amely a bajnoki címre tört, aztán most ebben a pozícióban van. De mi azért távolodunk a kieső helyektől. Gratulálok mindegyik játékosomnak, külön ki kell emelnem Goran Maricsot, aki majdnem olyan fizikai állapotban van, mint én, de amit bevisz a pályára, az példamutató. Egész más volt így az előre játékunk, mivel megtartotta elöl a labdát” – nyilatkozta Tóth Bálint a meccs után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik