NB I: hoppá! A Man. City sztárja a Vasas vezetőedzőjét méltatta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.22. 09:20
A transfermarkt.de portál hosszabb interjút közölt Ilkay Gündogannal, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City középpályásával. A cikkből egy meglepő múltbéli részlet is kiderült – a német válogatott futballistára Michael Oenning, az NB I-es Vasas jelenlegi vezetőedzője volt a legnagyobb hatással!

A kérdésre, miszerint fiatalkorában mely tréner inspirálta leginkább, Ilkay Gündogan meglepő választ adott!

„Elég hosszú a lista, ám ebből kiemelkedik Michael Oenning – vágta rá a húszszoros német válogatott Gündogan. – Neki különleges szerepe van a karrieremben. Amikor még a Bochum utánpótlásánál voltam, Oenning mondta nekem, hogy egy napon profi futballista leszek. Az ifiktől sokszor elküldtek, mondván, túl kicsi vagyok, Oenning azonban inspirált engem és pontosan tudta, hogyan készítsen fel engem. Nem sokkal később ő volt az, aki elvitt a Nürnberghez, ahol aztán valóban profi játékos vált belőlem.” Ilkay Gündogan meglepő választ adott!

„Elég hosszú a lista, ám ebből kiemelkedik Michael Oenning – vágta rá a húszszoros német válogatott Gündogan. – Neki különleges szerepe van a karrieremben. Amikor még a Bochum utánpótlásánál voltam, Oenning mondta nekem, hogy egy napon profi futballista leszek. Az ifiktől sokszor elküldtek, mondván, túl kicsi vagyok, Oenning azonban inspirált engem és pontosan tudta, hogyan készítsen fel engem. Nem sokkal később ő volt az, aki elvitt a Nürnberghez, ahol aztán valóban profi játékos vált belőlem.”

A 26 esztendős Gündogan 2009-től 2011-ig volt a Nürnbergnél, majd a Borussia Dortmundhoz szerződött – a középpályás 2016-ban váltott ismét, ekkor az angol Manchester Cityhez igazolt.

Értékét a transfermarkt.de 30 millió euróra becsüli.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik