Az Újpest kiszenvedte a győzelmet a Haladás otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 20:32
null
Radó Andrásék alulmaradtak Vadász Viktorékkal szemben (Fotó: Korponai Tamás)
Az Újpest 1–0-ra győzött a Haladás vendégeként a labdarúgó NB I nyitó fordulójában. Sokáig úgy tűnt, hogy nem hoz gólt a találkozó, de a hajrában Asmir Suljic remek egyéni teljesítménye után bevette a szombathelyiek kapuját, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.
MÉRKŐZÉS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK
„Jól erősítettünk nyáron, de elöl még rövidek vagyunk. Ez meg is látszott a mérkőzésen, a kapu elé belőtt labdákat nincs, aki befejezze. Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni, azt hiszem 2008-ban kezdtünk 1–0-s győzelemmel" – kezdte a Haladás elleni győzelem értékelését Balajcza Szabolcs, aki arról is beszélt, hogy immár bajnokin is visszakerült a csapatba, hiszen tavasszal csak második számú kapus volt Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnél Marko Dmitrovics mögött.

„A Szuperkupán én védtem az edzőmeccseket felesben védtük, de a Videoton elleni főpróbán már én védtem, és akkor már tudtam, hogy a bajnokin is én leszek a kapus. A vezetőedzőnk nem egy ilyen lelki ember, aki behív minket és megmagyarázza a döntését. Remélem azért védtem én, mert jól dolgoztam" – fogalmazott a Sport Tv-nek Balajcza.

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a szezon előtt türelmet kért formálódó csapatának a szurkolóktól, és most kiemelte, hogy a drukkerek végig a játékosai mellett álltak, buzdították őket.

„A csapat mindent megtett, ma ennyire voltunk képesek. Jobb erőkből álló Újpesttől kaptunk ki. Jiobb minőséget képviseltek a pálya közepén, a pálya szélén. Suljic beállításával pedig egy olyan játékos jött be, akit a fárdat játékosaim már nem tudtak leredezni. A pálya közepéről nem tudtuk felépíteni a játékot. Ott a három játékosuk Balogh, Nagy Gabi és Vasziljevics jobb játékosok, mint az enyémeim" – nyilatkozta a szombathelyiek vezetőedzője.

„Akárcsak tavasszal, most is egy nagyon nehéz meccset játszottunk a haladással. Úgy érzem megérdemelten nyertünk, de el kell ismerni, hogy szerencsénk is volt. Ezzel együtt gratulálok a játékosaimnak. Suljic az előző szezonban csak egy gólt szerzett az egész szezonban, most pedig már az első meccsen betalált, ezt várom tőle. Sokat beszélgettem vele arról, hogy sokkal hatékonyabban kell játszania, mint tavasszal, úgy tűnik megértette ezt" – mondta az Újpest vezetőedzője, Vignjevics a mérkőzésről, és a találkozót csereként eldöntő bosnyák légiósáról.

1. FÉLIDŐ

Az NB I első fordulójának szombati záró meccsén a Haladás az Újpestet fogadta. Az első percben Mboma próbált megiramodni, túl is jutott Devecserin, de szabálytalan volt a védővel szemben, így szabadrúgás jöhetett kifelé. Az ötödik percben Radó András harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos vonalánál, de Halmosi Péter lapos lövése levágódott.

A változatos, ám nagyon lassan felpörgő mérkőzésen mindkét csapatnak voltak jó percei az első félidőben, de igazán nagy helyzetet egyik sem tudott kidolgozni. Az Újpest szélről bejátszott labdákkal próbálkozott, a beadásokat azonban rendre lehúzta Rózsa Dániel. A túloldalon a távoli lövések nem igazán jutottak el Balajcza Szabolcs kapujáig.

A 34. percben Radó András visszagurított a tizenhatoson belül Szakály Attilának, akinek 12 méteres lövésébe belelépett Litauszki Róbert. Mindkét csapat nagyon zártan és fegyelmezetten futballozott, a sok pontatlanság és kevés lendületes támadás miatt egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk az első félidőben.

2. FÉLIDŐ

A Haladás kezdte jobban a második félidőt, a szombathelyiek aktívabbak voltak támadásban, de igazán veszélyt nem tudtak jelenteni az újpesti kapura. A ritmusváltást egyik együttes sem tudta meglépni, továbbra is inkább a küzdelem volt előtérben, mintsem a szépen kidolgozott támadások és helyzetek. A vendégek távoli lövésekkel is próbálkoztak, de ezek súlytalanok voltak.

A 62. percben beállított Asmir Suljic jó cserének bizonyult újpesti oldalon, a 83. percben ugyanis eldöntötte a mérkőzést. Dusan Vasziljevics visszajátszott egy labdát a bosnyák légiósnak a tizenhatoson belül, Suljic megforgatta Dvorschák Gábort, 11 méterről lőtt, Rózsa hasa alatt pedig bevágódott a labda. 0–1

A hátralévő időben küzdött a Haladás, de nem tudott egyenlíteni, így az Újpest több év után ismét győzelemmel kezdte a bajnokságot.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

HALADÁS–ÚJPEST 0–1 (Suljic 83.)

NB I, 1. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Július 25., péntek
19.00Nyíregyháza Spartacus–Debreceni VSC 1–1
Kassai Viktor
Július 26., szombat
16.30Budapest Honvéd–Dunaújváros PASE 3–0
Farkas Ádám
18.30Videoton FC–Lombard Pápa 3–0
Vad II István
18.30Pécsi MFC–MTK Budapest 0–4
Németh Ádám
20.30Szombathelyi Haladás–Újpest FC 0–1
Solymosi Péter
Július 27., vasárnap
16.30Kecskeméti TE–Ferencváros(Duna)
Iványi Zoltán
18.30Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC(Sport2)
Bognár Tamás
20.30MVM-Paksi FC–Győri ETO FC(Sport2)
Erdős József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik