NB I: Fradi, Újpest, Diósgyőr - szurkolói demonstráció az MLSZ ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.26. 15:24
null
Több csapat szurkolói is képviseltették magukat a Parlament előtt
Megtartották a Kossuth téren a tüntetést, amelyen a magyar szurkolói csoportok próbálták meg felhívni a figyelmet a Magyar Labdarúgó-szövetség, valamint a klubvezetők szerintük szurkolóellenes szemléletére és intézkedéseire.

Helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint a Parlament előtti részt megtöltötték a tüntetők, nagyjából 3-4 ezren (a szervezői becslés szerint 5-6 ezren) vettek részt az eseményen. Több csapat szurkolótábora is képviseltette magát: többek közt a Ferencváros, a Honvéd, az Újpest és a Diósgyőr szimpatizánsai is a téren voltak.

„A BOJKOTT JÓL SIKERÜLT”
„Ez volt az utolsó ilyen békés megmozdulásunk, ha nincs más lehetőségünk, radikalizálódnunk kell. A bojkott jól sikerült, mert a nézőszám negatív rekordot döntött”
(felszólalás a szurkolói demonstráción, idézi az MTI)

A demonstráción 15 NB I-es klub – az élvonalból csak a Puskás Akadémia hívei nem voltak jelen –, valamint az NB II-es Békéscsaba, Kaposvár, Szeged és Zalaegerszeg szurkolói vettek részt.

Rengeteg füsttel és petárdával kezdődött a megmozdulás, de a szurkolótáborok egymást megtapsolva, tulajdonképpen békésen viselkedtek. Természetesen verbálisan mindenki kapott tőlük: a szurkolótáborok egységesen skandálták az MLSZ elleni rigmusokat, valamint egyes klubvezetőket sem irodalmi stílusban emlegettek a tüntetők.

Beszédek is elhangzottak, az egyik felszólaló elmondta, hogy több közéleti személyt is szerettek volna megnyerni az ügy érdekében, akik azonban „felsőbb nyomásra" nem vállalták a részvételt. A drukkerek hangsúlyozták, hogy az őket érintő kérdésekben nincs valódi egyeztetés sem velük, sem pedig az őket képviselő érdekvédelmi csoportokkal; céljuk, hogy a döntéshozó szervek és a hatóságok, valamint a szurkolók érdekképviseleti szervei között párbeszéd alakuljon ki. A drukkerek ez utóbbi kialakításában kérték a petícióban a miniszterelnök segítségét.

A rendezvény 15.30-ig tartott, a szervezők petíciót akartak átadni a miniszterelnöknek, de azt a munkaszüneti napra hivatkozva senki sem vette át.... Elhangzott, hogy ez volt az utolsó békés megnyilvánulás, és ha nem lesz hatása a mai tüntetésnek, akkor erődemonstrációt fognak tartani a szurkolói csoportok...

AZ NSO TV RIPORTJA


Broadcast live streaming video on Ustream

A FELHÍVÁS SZÖVEGE

Szurkolótársak, futballszerető magyarok!

A hazai labdarúgó-stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!

19 hazai labdarúgótábor 2014. október 26-án egy közös tüntetésen fogja felhívni a figyelmet labdarúgásunk helyzetére. Azért választottuk az október 26-i időpontot, mert nem akartuk, hogy a pártok választási céljaikra használhassák a tüntetésünket, illetve a Románia elleni mérkőzés előtt sem szerettünk volna hangulatot gerjeszteni, mert ott a győzelem a legfontosabb.

A tüntetés hétvégéjén az NB I-es meccsek teljes bojkottjára is szeretnénk felkérni minden hazai futballbarátot, aki szeretne újra élvezhető, nemzetközileg is elfogadható eredményeket elérő focit látni a hazai stadionokban!

Tudjuk, hogy savanyú, meg sz.r, de a miénk, ám akkor is a miénk lenne, ha kicsit jobb és élvezhetőbb lenne! Nem tudjuk elhinni, hogy akik még a jelenlegi állapotok mellett is kijárnak a mérkőzésekre, azok nem szeretnék, hogy jobb legyen a focink. Ha előrelépést akarnak, ahhoz előbb szembe kell nézni a problémákkal. A problémákra pedig fel kell hívnunk a figyelmet!

Együtt! Csak együtt, oldallelátós a kanyarban üllővel, fiatal az öreggel, szkennelt a szkenneletlennel, ultra és nem ultra összefogva, és nem megosztva tudja megmutatni, hogy elegünk van – Vági Mártont idézve – a magyar labdarúgás 25 éve zajló széthordásából!

Szurkolói Iroda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik