MTI 2020.03.06 17:28 Frissítve: 2020.03.06 17:37

NB I: folytatódik Miskolc és a DVTK együttműködése

Egy évre szóló együttműködési megállapodást kötött pénteken a miskolci önkormányzat, a Miskolc Holding és a DVTK labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft., a társaság 108 millió forint szponzorálási pénzt kap Miskolctól.

 

Veres Pál, Miskolc polgármestere az aláírást követően azt mondta: bár korábban voltak feszültségek a város és a DVTK-t működtető társaság között, ez már megszűnt.

Úgy fogalmazott: a DVTK több mint egy csapat, meghatározó, közösségformáló erő a város életében, nem létezhet miskolci sportélet DVTK nélkül, és a DVTK sem létezhet Miskolc nélkül. Szavai szerint Diósgyőr olyan értéke a városnak, amelyet erősíteni kell.

A városvezetés elkötelezett a DVTK mellett, ezért az önkormányzat teherbíró képességének megfelelően igyekszik minél hatékonyabban és aktívabban szerepet vállalni annak érdekében, hogy megfelelő színvonalon biztosítsa a DVTK-nál folyó sportszakmai munka, utánpótlás-nevelés és közösségformálás fenntartását – mondta. Veres Pál hozzátette: a jövőben közösen fogják megvizsgálni az együttműködés konkrét területeit, és a megfelelő támogatási formákat, lehetőségeket.

Tamás Gábor, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője arról szólt, hogy Miskolc és az 1910-ben alakult diósgyőri klub összeforrt, a várossal konstruktív az együttműködés, amely tovább folytatódik, „nem létezik miskolci sport Diósgyőr nélkül, a DVTK nagyon fontos része Miskolcnak”.

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”