NB I: Fehérváron lesz meccs, Kaposvár bizonytalan - hóhelyzet

Vágólapra másolva!
2013.03.29. 07:59
null
Néhány napja még így festett a kaposvári pálya, <br />de azóta sokat javult a helyzet (Fotó: rakoczifc.hu – archív)
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már tegnap délelőtti „hójelentésében” előre jósolta, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága pénteki ülésén nem halasztotta el az NB I hétvégi fordulóját, sőt egyelőre egyetlen mérkőzés halasztásáról sem született döntés. Lássuk, mi a helyzet jelenleg a stadionokban, hol fordulhat elő, hogy a pálya alkalmatlansága miatt mégsem lesz mérkőzés.

Pénteken Székesfehérváron lesz meccs, a Sóstói Stadionban folyamatosan tisztítják a gyepet, a hírek szerint a pálya az időjárási körülményekhez képest jó állapotban van. A Siófok ellen készülő Videoton vezetősége azzal is igyekszik megkönnyíteni a szurkolók közlekedését a ma 19 órára kiírt meccsre, hogy a városon belül ingyenes buszjáratokat szerveztek.

„Lesz meccs pénteken!” – hirdeti magabiztosan a Lombard ellen készülő Kaposvári Rákóczi hivatalos honlapja, ám ez a kijelentés inkább az MLSZ hivatalos álláspontját tükrözi – miután tegnap úgy döntöttek, pénteken 17 órakor játszani kell Kaposváron –, a játéktér ugyanis továbbra is nagyon messze van az ideálistól.

„Mindent megteszünk azért, hogy a pályánk játékra alkalmas állapotba kerüljön péntekre. És külön köszönöm, hogy ebben a szurkolók is segítettek nekünk – mondta a kaposvári klub hivatalos honlapjának Illés János ügyvezető. – Nem titok: az időjárási körülmények és a gyepszőnyeg állapota miatt szerettünk volna hétfőn pályára lépni, ebbe viszont nem egyeztek bele a pápaiak.”

„Szerdán délután még huszonöt centis hó borította a Rákóczi Stadion gyepszőnyegét. Nemcsak az olvadás segített az ügyön, hanem az a közös hólapátolás is, amelyet csütörtök délelőttre hirdetett meg a klubvezetőség. Körülbelül tíz-tizenöt fő jelentkezett munkára, ők cserében ingyen tekinthetik meg a zöld-fehérek Pápa elleni bajnoki találkozóját” – tette hozzá a rakoczifc.hu

Kérdéses a meccs megrendezése az MTK-nál is: a pálya nyolcvan százalékát letakarították, a maradékot pénteken készülnek, ha nincs a meccsig csapadék, biztosan megmérkőzhetnek a kék-fehérek a Honvéddal. De ha esik...

Ez esetben Pakson is gondok lehetnek, mert sártengerré változhat a korábban leesett húsz-harminc centi hótól csütörtökön már teljesen megtisztított gyep.

Debrecen és Győr rendben lesz, Kecskeméten sokat segítettek csütörtökön a drukkerek, pénteki folytatással a KTE-nél sem lesz gond, és alighanem a Puskás Ferenc Stadionban is megoldják, hogy bemutatkozhasson ideiglenes otthonában a Fradi.

A kaposvári helyzetről a nap folyamán még beszámolunk, ahogy arról is azonnal tájékoztatást adunk, ha bármilyen változás történne az eredeti programhoz képest – a legfrissebb hírekért kövesse nyomon a Nemzeti Sport Online NB I-es rovatát!

NB I, 21. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-S KÖZVETÍTÉSEK
IdőpontMérkőzésJátékvezető
Március 29., péntek
17.00
Kaposvár–Lombard Pápa (Tv: Sport2)
Andó-Szabó Sándor
19.00
Videoton–Siófok (Tv: Sport1) Vad II István
Március 30., szombat
14.00
MTK–Bp. Honvéd (Tv: m1)
Szabó Zsolt
15.00
MVM Paks–Haladás Kassai Viktor
16.00 KTE-Phoenix Mecano–Pécsi MFC (Tv: Sport1)
Veizer Roland
18.30
Ferencváros–Egri FC (Tv: Sport1)
Iványi Zoltán
Március 31., vasárnap
16.30
DVSC-Teva–Újpest FC (Tv: m1)
Bognár Tamás
18.30
Győri ETO FC–Diósgyőr (Tv: Sport2)
Solymosi Péter
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik