nemzetisport.hu 2013.03.29 07:59 Frissítve: 2014.02.07 02:37

NB I: Fehérváron lesz meccs, Kaposvár bizonytalan - hóhelyzet

Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már tegnap délelőtti „hójelentésében” előre jósolta, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága pénteki ülésén nem halasztotta el az NB I hétvégi fordulóját, sőt egyelőre egyetlen mérkőzés halasztásáról sem született döntés. Lássuk, mi a helyzet jelenleg a stadionokban, hol fordulhat elő, hogy a pálya alkalmatlansága miatt mégsem lesz mérkőzés.

 

Néhány napja még így festett a kaposvári pálya,
de azóta sokat javult a helyzet (Fotó: rakoczifc.hu – archív)

Pénteken Székesfehérváron lesz meccs, a Sóstói Stadionban folyamatosan tisztítják a gyepet, a hírek szerint a pálya az időjárási körülményekhez képest jó állapotban van. A Siófok ellen készülő Videoton vezetősége azzal is igyekszik megkönnyíteni a szurkolók közlekedését a ma 19 órára kiírt meccsre, hogy a városon belül ingyenes buszjáratokat szerveztek.

„Lesz meccs pénteken!” – hirdeti magabiztosan a Lombard ellen készülő Kaposvári Rákóczi hivatalos honlapja, ám ez a kijelentés inkább az MLSZ hivatalos álláspontját tükrözi – miután tegnap úgy döntöttek, pénteken 17 órakor játszani kell Kaposváron –, a játéktér ugyanis továbbra is nagyon messze van az ideálistól.

„Mindent megteszünk azért, hogy a pályánk játékra alkalmas állapotba kerüljön péntekre. És külön köszönöm, hogy ebben a szurkolók is segítettek nekünk – mondta a kaposvári klub hivatalos honlapjának Illés János ügyvezető. – Nem titok: az időjárási körülmények és a gyepszőnyeg állapota miatt szerettünk volna hétfőn pályára lépni, ebbe viszont nem egyeztek bele a pápaiak.”

 VALÓSZÍNŰLEG LESZ MECCS KAPOSVÁRON
 A Kaposvári Rákóczi ügyvezetője, Illés János pénteken már arról beszélt a Nemzeti Sport Online megkeresésére, hogy véleménye szerint megrendezik a Lombard Pápa elleni mai bajnokit.

„Szerdán délután még huszonöt centis hó borította a Rákóczi Stadion gyepszőnyegét. Nemcsak az olvadás segített az ügyön, hanem az a közös hólapátolás is, amelyet csütörtök délelőttre hirdetett meg a klubvezetőség. Körülbelül tíz-tizenöt fő jelentkezett munkára, ők cserében ingyen tekinthetik meg a zöld-fehérek Pápa elleni bajnoki találkozóját” – tette hozzá a rakoczifc.hu        

Kérdéses a meccs megrendezése az MTK-nál is: a pálya nyolcvan százalékát letakarították, a maradékot pénteken készülnek, ha nincs a meccsig csapadék, biztosan megmérkőzhetnek a kék-fehérek a Honvéddal. De ha esik...

Ez esetben Pakson is gondok lehetnek, mert sártengerré változhat a korábban leesett húsz-harminc centi hótól csütörtökön már teljesen megtisztított gyep.

Debrecen és Győr rendben lesz, Kecskeméten sokat segítettek csütörtökön a drukkerek, pénteki folytatással a KTE-nél sem lesz gond, és alighanem a Puskás Ferenc Stadionban is megoldják, hogy bemutatkozhasson ideiglenes otthonában a Fradi.

A kaposvári helyzetről a nap folyamán még beszámolunk, ahogy arról is azonnal tájékoztatást adunk, ha bármilyen változás történne az eredeti programhoz képest – a legfrissebb hírekért kövesse nyomon a Nemzeti Sport Online NB I-es rovatát!

NB I, 21. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-S KÖZVETÍTÉSEK 
IdőpontMérkőzésJátékvezető
Március 29., péntek
17.00
 Kaposvár–Lombard Pápa (Tv: Sport2)
Andó-Szabó Sándor
19.00
  Videoton–Siófok (Tv: Sport1) Vad II István
Március 30., szombat
14.00
 MTK–Bp. Honvéd (Tv: m1)
Szabó Zsolt
15.00
 MVM Paks–Haladás Kassai Viktor
16.00   KTE-Phoenix Mecano–Pécsi MFC (Tv: Sport1)
Veizer Roland
18.30
 Ferencváros–Egri FC (Tv: Sport1)
Iványi Zoltán
Március 31., vasárnap
 
16.30
  DVSC-Teva–Újpest FC (Tv: m1)
Bognár Tamás
18.30
 Győri ETO FC–Diósgyőr (Tv: Sport2)
Solymosi Péter
2019.04.21 13:03:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői Aurél: Több labdarúgónak át kell értékelnie a helyzetét • Kuttor: Fel kell ébrednünk.

2019.04.20 23:25:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.20 23:35:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ezúttal egyik félnek sem kell a nagy téttel mentegetnie a produkciót.

2019.04.20 13:34:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Gyakorlatilag bajnok lett a Fradi, amely odahaza 4–1-re felülmúlta a címvédő fehérváriakat.

2019.04.20 13:10:31

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Knezevic egyéni akciója döntötte el a mérkőzést • Komjátival még gólt sem kapott a Felcsút.