NB I: ezért játszott sárga mezben a Honvéd az Újpest ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 12:46
null
A Honvéd sárga mezben győzte le az NB I nyitó fordulójában az Újpestet (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I első fordulójában a Budapest Honvéd 2–0-ra legyőzte az Újpestet a Fáy utcában. A kispesti együttes sárga szerelésben lépett pályára a mérkőzésen, ami sokakat meglepett. A Honvéd hétfőn a hivatalos honlapján kiadott egy közleményt, amelyben megindokolja, miért nem az első számú, piros-fekete mezében lépett pályára.

 

„A hét elején, ahogy szokás, a hazai csapat, jelen esetben az Újpest értesített bennünket, hogy lila-fehér mezben, fehér nadrággal, fehér sportszárral lép pályára. Ehhez alkalmazkodva, a szokásos módon mi a piros-fekete mezünket, fekete nadrággal és fekete sportszárral választottuk. Ezzel kapcsolatban semmilyen visszajelzést nem kaptunk az Újpest részéről, hogy a színösszeállítás nem lenne megfelelő. Pénteken azonban az Újpest közzétett egy bemutató videót az új mezeiről, amelyen megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az előző évekhez képest nem fehér, hanem sötétlila a mez hátulja.

„Az előírás szerint a mezeknek ellentétes tónusúaknak kell lenniük, elől és hátul is. A korábbi Újpest-meznek fehér volt a hátulja, így akkor megfelelt a mi mezünk, most azonban mind a két mez hátulja sötét tónusú, ezért nem használhattuk a piros-fekete mezünket. Egyeztetve az Újpesttel és a Magyar Labdarúgó-szövetség illetékeseivel, biztossá vált, hogy nem tudjuk sem a piros-fekete, sem a fehér mezünket felvenni a mérkőzésen. A félretájékoztatás ellenére az Újpest ragaszkodott ehhez a mezhez, így az MLSZ döntése alapján a sárga mezben kellett pályára lépnünk. Ennyi a sárga mez története” – fogalmaz a Honvéd honlapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik