NB I: Ez a Vidi nem emlékeztet arra, amelyikben én játszottam - Farkas Balázs

Vágólapra másolva!
2011.09.17. 11:02
Azt is hihetnénk, a Vasas labdarúgója, Farkas Balázs „élesíti” már a csukáját, a Videoton elleni mai bajnoki előtt, ugyanis nem éppen önszántából távozott nyáron Székesfehérvárról, csakhogy erről szó sincs. A Videotont hat éven keresztül erősítő középpályás – aki kapitánya volt a bajnoki címet nyerő együttesnek – véletlenül sem a rá nem számító Paulo Sousának akar bizonyítani, és bár sokan furcsállják, hogy a címvédőnél minden a portugál szakember elképzelései szerint zajlik, a középpályás szerint a profi világban ez csak így működhet.

„A szombati ellenfelet éppúgy Videotonnak hívják, mint azt a csapatot, amelyben éveken keresztül futballoztam, azonban sem a stáb, sem pedig a játékoskeret nem emlékeztet arra, amellyel bajnok lettem” – mondta a Nemzeti Sportnak a Vasas pénteki edzése után Farkas Balázs.

„A nyári változások után a Vidi keretét semmivel sem ismerem jobban, mint bármelyik NB I-es riválisét, ám a történtek ellenére a klub fontos helyet tölt be a szívemben. Maradjunk annyiban, naprakész vagyok a székesfehérváriaknál folyó szakmai munkából, ám a héten nem kerestük egymást a régi társakkal, mindenki a saját feladatára koncentrált. A párharc esélyese a Videoton, hiszen a legutóbbi bajnok érkezik hozzánk – még ha nyomaiban sem emlékeztet tavalyi önmagára –, ám a Vasasnak égető szüksége van minden pontra, és mert az előző hetekben jó irányba indultunk el, bízom a jó folytatásban” – fogalmazott a középpályás, aki nem érezne elégtételt egy szombati siker után.

„Számomra az az elégtétel, ha ránézek azokra az érmekre, amelyeket a Vidivel nyertem. Paulo Sousára csak azért haragszom, mert a nyáron nem engedett edzeni, de már nem foglalkozom vele. Mindenesetre becsülöm a bajnokcsapat tulajdonosában, hogy megbízik a portugál edzőben, szabad kezet ad neki, ugyanis a profi világban csak így lehet” – tette hozzá a Videotontól nyáron távozó Farkas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik