NB I: Ellenünk befújják a véleményes szituációkat - Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 22:25
A labdarúgó NB I 20. fordulójában a Lombard Pápa Szakály Péter öngóljával 1–0-ra legyőzte a DVSC-Teva csapatát. A mérkőzés után Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője a Szűcs Lajos és Szakály Péter közti véleményes szituációról, míg a Pápa edzője, Zsivóczky Gyula az égiek segítségéről beszélt.
„Nem is tudom, hogy kaptuk a gólt, be tudtunk nyelni egy oldalról bejövő labdát… A gól előtt ziccerünk volt Pölöskey révén, volt egy véleményes szituáció, amikor Szűcs ütközött Szakállyal. Mi hetek óta nem kapjuk meg ezeket az eseteket, ellenünk meg befújják… Megkaptuk a gólt, utána próbálkoztunk, támadtunk, folyamatosan ott tartottuk a labdát a térfelükön – de nem sikerült gólt szerezni. Nem egyszerű bármit is mondani ilyenkor…” – értékelt a Sport Televíziónak Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője.

A Debrecennek ezzel a vereséggel már tizenhét pont a hátránya az éllovas Győri ETO mögött, és a harmadik Videotonnal szemben is ötpontos hátrányba került, míg a Pápa továbbra is maradt a 14. helyen, azonban így már tizenegy ponttal előzi meg a kieső helyen álló Egert.

„Minden rossz sorozat megszakad egyszer – nekünk most a Loki ellen szakadt meg. Azt kértem a játékosaimtól, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból. Ezt meg is tették, és az égből is segítettek minket. A győzelemtől még nem múltak el a problémáink, de ennek az óriási sikernek lökést kell adnia. Sokat dolgoztunk azért, hogy kijöjjünk a hullámvölgyből, amelybe belekerültünk. Úgy vélem, ebben a mezőnyben a Pápának minden győzelem komoly siker – és a hárompontos rendszerben is csak a győzelmeknek van igazán jelentőségük” – vonta meg a mérleget a pápaiak részéről Zsivóczky Gyula, aki a tavasszal először ünnepelhetett bajnoki gólt és pontokat csapatával.

A Pápa a következő fordulóban, szombaton a Pécs ellen, míg a Debrecen szintén szombaton az Eger ellen lép pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik