B. B. 2020.08.03 22:12 Frissítve: 2020.08.05 21:36

NB I: Dzsudzsák a ZTE-nél? Sallói István reagált

Nem mindennapi lenne, noha sokan biztosra vették, ha a 108-szoros válogatott futballista, Dzsudzsák Balázs idehaza folytatja pályafutását, az NB I valamelyik élcsapatához szerződik.

Dzsudzsák Balázs egyelőre klub nélkül van (Fotó: Szabó Miklós)

 

Miután a középpályás a koronavírus-járvány miatt idő előtt hazatért az Arab Emírségekből, az el-Ajn csapatától, hetekig-hónapokig egyénileg edzett, és bár nem is olyan régen hírbe hozták nevelőegyesületével, a másodosztályba kiesett Debrecennel, végül nem költözött haza. A futballista ezekben a hetekben, napokban budapesti háza és balatoni ingatlanja között ingázik, és 33 évesen nyilvánvalóan nem azon töri a fejét, hogy ha már így alakult ez az esztendő, szögre akasztja a futballcipőjét. Egyénileg tréningezik, karbantartja magát, meghallgatja az ajánlatokat, ám miután az átigazolási időszak a 2020-as esztendőben alaposan kitolódott, semmit sem szeretne elkapkodni.

Ha tippelni kellett arra, hogy a rutinos és sok nagy csatát megélt labdarúgó Magyarországon hol játszhatna az új bajnoki idényben, sokan egykori klubját, az NB II-be kiesett DVSC-t, de volt, hogy az FTC-t vagy a Honvédot említették. Hétfői esti információk viszont arra mutattak, leginkább arra van esély, hogy a ballábas játékos kék-fehér szerelést öltsön, és a legutóbbi idényt 43 pontjával a hetedik helyen záró ZTE-ben folytassa pályafutását. A közelmúltban kinevezett Boér Gábor vezetőedző nyilván örömmel fogadná, ha ilyen kaliberű futballista kerülne a keretébe, hiszen a fiatalok minden labdaérintéséből tanulhatnának, lendülete, személyisége pedig nagyot lendítene a csapaton. Az más kérdés, hogy fizikailag milyen állapotban lehet, hiszen legutóbb hónapokkal ezelőtt játszott tétmérkőzést, márpedig az ilyen jellegű terhelést semmi más sem helyettesíti.

A hírrel kapcsolatban természetesen megkerestük a zalaegerszegi klubot, Sallói István sportigazgató röviden ennyit mondott: „Óriási megtiszteltetés lenne, örömmel látnánk Zalaegerszegen Dzsudzsák Balázst, de egyelőre nem tárgyaltunk a játékossal.”

Hogy aztán megvalósul-e az átigazolás, arról egyelőre nem lehet bizonyosat mondani, ellenben biztos: Dzsudzsák Balázs megszerzése a zalai futballklubot kiemelt helyzetbe hozná, a hazai mérkőzéseken és idegenben is sokkal többen követnék figyelemmel a Zalaegerszeg találkozóit.

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.