NB I: DVTK–Honvéd Dunaújvárosban? Vagy Kispesten?

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 07:02
Még az is lehet, az ország nyugati felébe utazik a Diósgyőr, hogy pályaválasztóként megrendezhesse a Bp. Honvéd elleni bajnokiját.  Az ígéret szerint csütörtökön eldől, hol rendezik a 2. fordulóban, július 22-én, szombaton a Diósgyőr–Bp. Honvéd bajnokit.

Egyelőre az biztos, hogy a Nagyerdei Stadionban nem. Létesítményének építése miatt a miskolci klub a 2017–2018-as idényben Debrecenben játssza hazai mérkőzéseit, csakhogy a hajdúsági megyeszékhelyen július 19. és 23. között kerül sor a hagyományos Campus-fesztiválra, ezért az említett időpontra a DVTK vezetőségének új helyszínt kell keresnie – ez pedig rendkívül nehéz és bonyolult feladat.

A klub az előző bajnokságban Mezőkövesden futballozott pályaválasztóként, csakhogy a kövesdi egyesület jelezte, a pálya talaja nem bírja el, hogy két csapat heti rendszerességgel mérkőzéseket játsszon rajta, ezért a következő idényben nem kívánja rendszeresen bérbe adni a létesítményt.

A Mezőkövesd szintén július 22-én játszik hazai pályán a Paks ellen, ezért alternatív megoldást jelenthetett volna, ha a Diósgyőr bajnokiját egy nappal később rendezik. Csakhogy a televízió közvetíti a találkozót, miként vasárnap az Újpest–Ferencváros derbit, s az MLSZ versenybizottságának nincs módja módosítani az időpontot.

Lehetséges helyszínként felvetődött Balmazújváros, de az élvonalba feljutó klub vezetői elutasították a megkeresést, ráadásul az aktuális fordulóban az újonc ugyancsak otthon lép pályára. A régióban, sőt az ország keleti részében Balmazújvároson, Debrecenen és Mezőkövesden kívül nincs létesítmény, amelyben élvonalbeli bajnokit rendezhetnének, Békéscsabán, valamint Kecskeméten nincs első osztályra hitelesített stadion, Szolnokon a beléptető rendszer hiányzik.

Információnk szerint a DVTK vezetői az NB III Közép-csoportjában szereplő Dunaújvárossal is tárgyalnak, az előző idényben az MTK is játszott ott mérkőzéseket. A borsodiaknak „csak” 250 kilométert kellene megtenniük, hogy pályaválasztóként megrendezhessék a mérkőzést.

Megoldást jelenthet a pályaválasztói jog felcserélése, a klubok az MLSZ versenybizottságának jóváhagyására várnak.

LABDARÚGÓ NB I, 2017–2018
1. FORDULÓ
július 15., szombat
18.00: DVSC–Mezőkövesd
18.00: Paks–Újpest (Tv: M4 Sport)
20.30: Budapest Honvéd–Haladás (Tv: M4 Sport)
július 16., vasárnap
17.00: Vasas–DVTK
17.00: Videoton–Balmazújváros
17.00: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

2. FORDULÓ
július 22., szombat
18.00: Mezőkövesd–Paks
18.00: DVTK–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
20.30: Haladás–DVSC (Tv: M4 Sport/Duna World)
július 23., vasárnap
18.00: Puskás Akadémia–Videoton
18.00: Balmazújváros–Vasas
18.00: Újpest–Ferencváros (Tv: Duna World)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik