NB I: Diósgyőrben kidobtak, mint egy kutyát – Bódog

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.02. 07:25
null
Bódog Tmás az M4 Sport vendége volt (Fotó: m4sport.hu)
A Kisvárda labdarúgócsapatának vezetőedzője, Bódog Tamás vasárnap az M4 Sport Góóól2 című műsorának vendége volt, melyben többek között jelenlegi munkájáról, Révész Attila sportigazgatóról, diósgyőri távozásáról és az azóta eltelt időről is beszélt.

 

„Úgy gondolom, játékban mindenképpen előreléptünk és fejlődünk. Egész héten azt éreztem, hogy masszívabbak, jobbak vagyunk.Egy kicsit a fejekben, ha nem is tudtuk átállítani a szoftvert, de fogékonyabb lett a csapat arra, amit én szeretnék. A keretet nem én alakítottam ki, hanem kaptam, ám ez a keret egyre jobban próbálja megvalósítani az elképzeléseimet, teljesen elégedett is voltam a hétvégén, nem tudok rossz szót mondani a játékosokra. Biztos vagyok benne, hogy bent fogunk maradni. Hiszek abban, amit csinálunk, úgy látom, a játékosok is hisznek benne, abszolút jó irányba megyünk” – nyilatkozta a Kisvárdával kapcsolatban Bódog Tamás, aki arról is beszélt, milyen a kapcsolata Révész Attila sportigazgatóval.

„Amikor beszélgettünk Révész Attilával telefonon és egyeztettük, kinek mi az elképzelése, felfogása a labdarúgásról, tudtam, hogy egy pár kérdőjel elő fog jönni, mindkét irányból. A döntésemben, hogy elvállaltam ezt a feladatot, nagy szerepe volt annak, hogy a klub támadófutballt játszat. Attilának van egy erős véleménye, ezen lehet diskurálni, beszélgetni. Szerintem nekem sokkal inkább egy olyan emberre van szükségem, aki a szemembe mondja, ha valami nem tetszik, tudok vele vitatkozni dolgokról, mint olyanra, aki a szemembe mosolyog, közben pedig hátba szúr” – fogalmazott Bódog.

A szakember szót ejtett korábbi együttese, a DVTK elleni, 2–2-vel zárult mérkőzésről, a 2018-as diósgyőri elválásról, az azóta eltelt időről.

„Bosszantott, hogy nem tudtunk nyerni, de ha a Zalaegerszeg ellen lett volna, ez akkor is bosszantana. Persze, volt egy kis pikantériája, nekem azonban élményt jelentett a korábbi csapatom ellen meccselni. A klubhoz és a szurkolókhoz olyan értelemben kötődtem, hogy jól éreztem magam, abszolút szenzációs időszak volt. Az, hogy nekem voltak kisebb»zöngéim«néhány emberrel, történelem, de nem ez határozta meg az érzéseimet a klubbal kapcsolatban – fogalmazott Bódog a műsor állandó szakértője, a Nemzeti Sport újságírója, Somogyi Zsolt kérdésére, majd az elmúlt másfél évre is kitért. – Nekem is fel kellett dolgoznom, hogy ott kidobtak, mint egy kutyát. Szó szerint. Ha belegondolsz, hogy telefonon rúgnak ki... Úgy vélem, hogy ez mindentől függetlenül eredményes időszak volt, az utolsó három hétben alakult úgy, hogy az eredmények nem jöttek. Azért úgy gondoltam, hogy másképp fog történni, viszont kiderült, hogy egy-két embernek nem feltétlenül gerinc volt a jele az óvodában. Ez azonban már egy olyan történet, amiről felesleges beszélni.

Jól éreztem magam külföldön, nyilván vannak menedzsereim, akik megpróbáltak nekem Ausztriában, Svájcban, német nyelvterületen csapatot keresni, de ilyenkor az embernek megvan a lehetősége arra is, amire vezetőedzőként nincs, hogy elmegy klubot látogatni, tanulni. Tanultam a hibáimból, nem feltétlenül fogok beleállni olyan dolgokba, amikről tudom, hogy igazam van, viszont sanszom sincs Magyarországon megcsinálni.”

Bódog elmondta, hogy többek között Jürgen Kloppnál is járt Liverpoolban, ahol testközelből láthatta, mekkora tiszteletnek és figyelemnek örvend a szakember a játékosai körében is. Arról is beszélt, akár Thomas Tuchel segítője is lehetett volna korábban, Mainzban (mint ismert, jelenleg Lőw Zsoltnak hívják Tuchel pályaedzőjét a PSG-nél).

„Amikor Thomas Tuchel – akivel együtt játszottam – Augsburgban dolgozott egy utánpótlásgárdánál edzőként, odajött Mainzba, ahol én a második csapatnál voltam pályaedző, és azt kérte, legyek az ő pályaedzője. Akkor nekem még nem volt meg a pro licencem, így azt mondtam neki, engem az a munka nem kvalifikálna, hogy el tudjam végezni az iskolát, mert nem vennének fel. Ha akkor azt mondom, hogy oké, megyek veled, akkor... Lehet, hogy egy nagy hiba volt az életemben. Nem hiányzik, elégedett és boldog vagyok. Reggeltől estig dolgozom, itt is, ott is. Ugyanúgy a Kisvárdáért is mindent meg kell tenni, a munkába nem tudsz kevesebbet belerakni. Ha valamit csinálsz, azt csináld száz százalékkal, nálam a maximum a minimum. Ugyanannyit követelek meg a játékosaimtól is, mint a gyerekeimtől. Itt kifogás nincs, csinálni kell és fejlődni kell. Ez a mottóm.”

A teljes interjú itt tekinthető meg!

NB I, 2019–2020, 23. FORDULÓ
FEBRUÁR 29., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda–Paksi FC 2–0
Kisvárda,Várkerti StadionAndó-Szabó Sándor2002
Mol Fehérvár FC–Kaposvár 3–0
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóFarkas Ádám
2311
Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK 0–4
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionBogár Gergő2520
Újpest FC–Puskás Akadémia 2–3
Zalaegerszeg, ZTE Aréna Solymosi Péter 182
Mezőkövesd–ZTE FC 1–2
Mezőkövesd, Városi StadionVad II István1600
Ferencváros–Debreceni VSC 2–0Budapest, Groupama Aréna
Pintér Csaba8579
GÓLLÖVŐLISTA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik