Halmosi góljával nyert a Haladás Debrecenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.09. 20:10
null
Hiányzott a lendület a Debrecen futballjából (Fotó: Koncz György)
Az egykori debreceni Halmosi Péter találata három pontot ért a Haladásnak a DVSC otthonában a labdarúgó NB I negyedik fordulójának záró mérkőzésén.


LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

DVSC-Teva–Haladás 0–1 (Halmosi 52.)

Nem láttunk noteszt Bernd Storck szövetségi kapitány kezében, csak egy csomag szotyolát, miközben oldalán Tőzsér Dániellel megtekintette a Debrecen és a Haladás bajnokiját, de nem is volt szükség az első félidőben arra, hogy kiemelkedő teljesítményeket strigulázzon a német szakember. A tempót lagymatagnak nem nevezhetnénk, de maradjunk annyiban, hogy ha érkeztek is titokban doppingellenőrök a stadionba, a 30. perc környékén egy zavart félmosollyal összepakoltak, és gyorsan elhagyták a Nagyerdőt.

Igaz, ha néha nekiveselkedtek a felek, felélénkült a mérkőzés, Leandro Martínez egy kapufáig is eljutott, hazai részről meg Geoffrey Castillion és az újonc Bereczki Dániel rontott kecsegtető helyzetben.

A debreceniek jobb híján középtávoli lövésekkel próbálkoztak, és ezekkel rendre meg is dolgoztatták Király Gábort – akinek egy kivétellel sokat kellett szaladnia a jócskán célt tévesztő labdák után, hogy folytatódhasson a mérkőzés, de Tisza Tibor lövésénél kétségkívül nagyot kellett kapaszkodnia.

A szünet után gyorsan lendületet kapott a mérkőzés, az egykori debreceni Halmosi Péter ugyanis okos találattal megszerezte az előnyt a vendégeknek (0–1), akik ezután teljesen visszaálltak, és a 60. percben egy cserénél gyakorlatilag elkezdték az időhúzást is.

Kondás Elemér Balogh Norbert után pályára vezényelte Ibrahima Sidibét is, és nem hiába változtatott, mert pár Király-bravúr kellett ahhoz, hogy ne változzon a mérkőzés állása – no és az, hogy Vad II István úgy ítélje meg, hogy egy debreceni játékos nem szándékosan kezezett a 16-oson belül.

A DVSC hajrábeli támadásairól elég legyen annyit megjegyeznünk, hogy a mérgében a pályának hátat fordító hazai B-közép tagjai semmiről sem maradtak le – és szerintünk Storck a szünet után sem vette elő noteszét, hacsak azért nem, hogy néhány nevet kihúzzon belőle.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

MESTERMÉRLEG

„Megvoltak a lehetőségeink, mögéjük kerültünk, de nem tudtuk jól visszapasszolni a labdát – mondta Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője. – Ezt a Haladás jól hajtotta végre, így rúgtak egy gólt. Többször rossz megoldást választottunk, amikor pedig jót, akkor az ellenfél kapusa parádésan védett. Sajnos ez egy ilyen mérkőzés volt, de a játékosokra nem lehet panasz, mert rengeteget dolgoztak.
Hosszú sorozat után állunk, ennek megfelelő mértékű fáradtsággal. A játékosok becsülettel hajtottak, a koncentrációval akadt probléma. Nemsokára jön a Fradi és a Videoton, de már nem szereplünk a nemzetközi kupaporondon, így elég időnk lesz felkészülni rájuk."

„A Debrecen kemény ellenfélnek bizonyult – értékelt Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Egy ilyen meccs előtt az ember sokszor előre aláírná a döntetlent, de akkor is meg kellett próbálni megnyerni a találkozót.
Jól kezdtünk, már az első percekben lehetőségünk nyílt a gólra, de Martínez a kapufát találta el. A szünetben kérdtem a játékosokat, hogy legyenek élesebbek támadásban és védekezésben is.
Boldogok vagyunk, hogy másodszor tudtuk nyerni egy komoly csapat otthonában. Nagyon értékes három pontot szereztünk, remélem, ez további lökést ad a csapatnak.”

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 4 4 10–2 +8 12
2. Újpest FC 4 2 2 7–3 +4 8
3. MTK Budapest 4 2 1 1 9–4 +5 7
4. Paksi FC 4 2 1 1 7–2 +5 7
5. Budapest Honvéd 4 2 1 1 7–7 0 7
6. Szombathelyi Haladás 4 2 1 1 4–4 0 7
7. DVSC-Teva 4 1 2 1 7–7 0 5
8. Puskás Akadémia FC 4 1 2 1 4–4 0 5
9. Vasas FC 4 1 3 4–7 –3 3
10. Videoton FC 4 1 3 3–6 –3 3
11. Diósgyőri VTK 4 1 3 4–11 –7 3
12. Békéscsaba Előre 4 4 2–11 –9 0
LABDARÚGÓ NB I, 4. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv)
Augusztus 8., szombat
18.00 Békéscsaba–Vasas 0–2 Szabó Zsolt
18.00 Paksi FC–Bp. Honvéd 3–1 Bognár Tamás
18.00
Újpest FC–Puskás Akadémia 2–2
Pintér Csaba
18.00
MTK–DVTK 5–0Erdős József
20.30 Videoton–Ferencváros 1–3 Andó-Szabó Sándor
Augusztus 9., vasárnap
20.15 DVSC-Teva–Haladás 0–1 Vad II István
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik