NB I: Bánt, hogy későn jött a formajavulás - Kondás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 21:13
A Debreceni VSC 2–0-ra győzött odahaza a Paks ellen a labdarúgó NB I 24. fordulójában. Csertői Aurél, a vendégek vezetőedzője rangadóra számított, végül a DVSC minden tekintetben felülmúlta fiait. Kondás Elemér, a hazaiak mestere szerint ha korábban lendül formába csapata, akkor a szezon végére merészebb terveket szőhetett volna a hajdúsági együttes.

„Nagyon rosszul játszottunk, megérdemelt a Debrecen győzelme, sokkal jobban futballozott ma. Azt szerettem volna, ha ennek a mérkőzésnek rangadó íze lenne, végül a bajnok játszott egy középcsapattal – értékelt Csertői Aurél, a vendégek mestere a mérkőzést követően a Sport Tv kamerája előtt. – Semmit sem tudtunk megvalósítani a tervünkből. Pontatlanul passzoltunk, párharcot talán nem is nyertünk. Védekezésben és támadásban is jobb volt a Debrecen. Nem játszottunk jól.”Csertői Aurél, a vendégek mestere a mérkőzést követően a Sport Tv kamerája előtt. – Semmit sem tudtunk megvalósítani a tervünkből. Pontatlanul passzoltunk, párharcot talán nem is nyertünk. Védekezésben és támadásban is jobb volt a Debrecen. Nem játszottunk jól.”

„Uraltuk a mérkőzést, nem hagytunk lehetőséget az ellenfélnek arra, hogy kibontakozzon. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, szerencsére kettőt gólra is váltottunk. Az első félidőben nagyon veszélyesek voltak az állított labdás helyzetek. A második játékrészben néhányszor nem azt csinálták a fiúk, amit kellett volna. Volt egy-két szöglet, ami nem úgy működött, ahogy begyakoroltuk, amiért tartok majd egy fejmosást. Sajnálom, hogy nem tudtunk gólt szerezni, noha jól adtunk be és jól érkeztünk – összegzett Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője a mérkőzést követően. – Az egygólos előny mindig veszélyes, az ellenfél bármikor betalálhat. Egy sima, győztes mérkőzést is döntetlenre lehet hozni, de bíztam abban, hogy a srácok tudnak még egy gólt lőni, ezért is cseréltünk elöl.”

„Bánt, hogy kissé későn jött ez a formajavulás. A Haladás ellen semmi esélyünk nem volt. Pécsen kevés helyzetet alakítottunk ki, ikszes meccs volt, de a végén nyerhettünk volna. Az Újpest ellen is megvoltak a lehetőségeink, amiket be kellett volna lőni. Kemény a sorsolás, folyamatosan rangadókat játszunk. A múlt héten a jól szereplő Kecskemét ellen léptünk pályára, most a mögöttünk levő, ugyancsak jól szereplő Pakssal mérkőztünk meg. Az a jó, ha rangadókat kell játszani. Örülök, hogy éles meccseket kell vívnunk.”

Kondás dicsérte Balogh Norbertet, a Loki támadóját, aki egy góllal még szebbé tehette volna az estét a hajdúságiak számára.

„Norbi jól játszott, hasznos tagja volt a csapatnak. Volt egy ziccere, amit ha értékesít, feltette volna a koronát a teljesítményére. Hasznosan és fegyelmezetten futballozott” – tette hozzá a szakember.

„Mi irányítottuk a meccset, jól tartottuk a labdát, bár a Paksnak is volt három-négy helyzete. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, így kellene játszani mindegyik meccsen – mondta Balogh Norbert, a Debrecen támadója. – Remekül éreztem magam a meccsen, örülök, hogy így támogat a közönség és a csapat. Most sem jött össze a gól, de nem hajtom le a fejem, hanem megyek előre, és remélem legközelebb sikerül. A harmadik ilyen helyzetem volt, hogy ugyanabból a szögből, laposan oldalra lövöm a labdát, szóval legközelebb a kapus szeme közé lövöm.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik