R. B. 2019.08.06 08:58 Frissítve: 2019.08.06 09:14

NB I: az Újpest a Váccal, a Loki a Balmazzal kötött szerződést

Két NB I-es labdarúgóklub jelentette be, hogy az MLSZ által kínált új lehetőséggel élve kooperációs szerződést kötött másodosztályú együttessel. Az Újpest FC a Váccal, a Debreceni VSC a Balmazújvárossal írt alá együttműködési megállapodást.

A debreceni Pintér Ádám (77-esben) a Balmazújvárost erősítette az NB II első fordulójában (Fotó: sonline.hu)

 

Mint ismert, a szövetség nemrég új kooperációs szerződést vezetett be, amelynek segítségével az NB I-es klubok 21 éven aluli játékosai kettős játékengedéllyel adott hétvégén az NB II-ben is pályára léphetnek – ha klubjuk első csapatában nem, vagy csak keveset játszottak. Legfeljebb öt labdarúgót adhat kölcsön az első osztályú klub.

Az Újpest hivatalos honlapján jelezte, a váciakkal kötött szerződés értelmében az NB II első fordulójában az 1999-ben született Hajnal Balázs végigjátszotta a Szolnoki MÁV elleni találkozót (1–2) – sőt döntetlen állásnál gólt szerzett, ám a játékvezető nem adta meg a találatot.

A lila-fehérek hozzátették, a Nebojsa Vignjevics csapatában a 2016–2017-es idény óta szereplő Szűcs Kristóf kölcsönben a Vácnál tölti az idényt (Szűcs már nem 21 éven aluli labdarúgó, így kooperációs kölcsönbe nem mehetett, csak hagyományos kölcsönben szerepelhet a Vác FC-nél).

Július végén derült ki, hogy a Balmazújváros nem kapta meg az NB II-es induláshoz szükséges licencet. Ennek ellenére a gárda lejátszotta első bajnoki mérkőzését (hiszen még nem emelkedett jogerőre a licencmegvonás): a Siófok otthonában gól nélküli döntetlent ért el. A Balmazban négy fiatal DVSC-játékos – Lakatos Benjámin, Szabó Árpád, Pintér Ádám, Sármány Kristóf – lépett pályára kettős játékengedéllyel.

A Debreceni VSC tájékoztatása szerint ha a Balmazújváros mégis megkapja a licencet, további debreceni fiatalok kaphatnak szerepet az NB II-es együttesben.

Mint ismert, korábban a Budapest Honvéd az FC Ajkával, a Ferencváros a Soroksárral, a Mol Fehérvár a Budaörssel kötött kooperációs szerződést.

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.